Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
VÍDEO | El premiat curt de Barcelona que fa furor a xarxes socials
  • CA

Comença al Park Güell i acaba al capdamunt de la ciutat, al temple del Sagrat Cor del Tibidabo. És un recorregut que salta sense fre i a alta velocitat pels principals monuments de Barcelona, a peu de carrer, endinsant-se en alguns dels edificis més emblemàtics i sobrevolant la capital en una ruta fugaç -però força completa- de poc més de dos minuts.

El curt que encadena imatges en moviment i fotografies a ritme accelerat és obra del cineasta urbà Rob Whitworth, un premiat realitzador britànic conegut a les xarxes socials pels seus timelapses. En realitat, el vídeo no és nou, sinó que Whitworth el va publicar el 2014, però ha tornat a revifar els últims dies i a fer-se viral un cop més, després de ser difós de nou pel compte de Twitter de Joaquim Campa, que divulga fotografies i gravacions antigues de Barcelona.

El timelapse de Whitworth es titula Barcelona GO! i suma més de 2,6 milions de visualitzacions a la plataforma Video. Al curt s’acumulen amb agilitat i una rere l’altra les estampes més identificatives de Barcelona: el park Güell, l’església de Santa Maria del Pi, la Catedral, els carrers del barri Gòtic, el Liceu, el Palau de la Música Catalana, la trama de l’Eixample i la serralada de Collserola al fons, la Sagrada Família per dins i per fora, la plaça del Rei, la Torre Glòries il·luminada, el parc d’atraccions del Tibidabo, l’hotel Vela, el telefèric de Montjuïc, l’estàtua de Colom, el port, la Rambla i, per últim, una panoràmica de la ciutat des del MNAC.

“En poques altres ciutats és possible caminar d’un lloc espectacular a un lloc espectacular. Em vaig passar una estona fantàstica aventurant-me pels carrers tortuosos de Barcelona fent aquesta pel·lícula“, assegura Whitworth al seu compte a Vimeo. El cineasta explica que va dedicar 363 hores per produir el curt, incloses 31 hores per triar localitzacions i altres 78 de rodatge. La minuciositat del treball -un encàrrec de l’Agència Catalana de Turisme- va ser guardonada amb el premi d’or al Timelapse Showfest 2014.

Més notícies
El detingut acusat de participar en l'assassinat d'una cosina que no va acceptar casar-se amb ell / ACN
Cau un fugitiu buscat per la mort d’una noia que no es volia casar amb ell
Notícia: Cau un fugitiu buscat per la mort d’una noia que no es volia casar amb ell
Comparteix
La jove va oposar-se al matrimoni forçat ordenat pels seus pares, acusats de fer matar la seva filla
Imatge d'arxiu d'usuaris de Renfe Rodalies a Sants / Jordi Play
Un empleat de Renfe a un usuari: “O me habla en español o no le atiendo”
Notícia: Un empleat de Renfe a un usuari: “O me habla en español o no le atiendo”
Comparteix
Denuncia que va rebre un tracte discriminatori per parlar en català. Un vigilant li va dir que “a Londres si parla en català no l’entenen”

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa