Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Vídeo | Així van canviar els carrers de Barcelona pels Jocs Olímpics
  • CA

Barcelona va viure la seva major transformació urbanística pels Jocs Olímpics de l’any 1992. La ciutat es va obrir al mar i Montjuïc es va transformar de dalt a baix. Ara, una exposició mostra com va ser aquest canvi gràcies als documents que ha pogut guardar l’Arxiu Municipal i l’Arxiu Fotogràfic de Barcelona.

Tots aquests arxius són fotografies, gràfics, iconogràfics i vídeos únics i originals que ara surten a la llum i que, tal com diuen els creadors de l’exposició, apleguen “un valuós patrimoni documental contemporani de la nostra ciutat”.

Tots els canvis enregistrats en vídeos i fotos

Concretament, l’exposició mostra peces enregistrades per la productora Clara Films en què es veuen les transformacions urbanes i d’infraestructures de l’àrea metropolitana entre l’any 1985 i el 2014.

L’Ajuntament indica que els documents que corresponen a l’època olímpica, mostren com van ser les grans intervencions “a la façana marítima, la revitalització de la muntanya de Montjuïc i la construcció de les grans infraestructures esportives, l’enderrocament de fàbriques antigues i edificis industrials al Poblenou, el naixement del barri de la Vila Olímpica, els nous cinturons de ronda o altres obres cabdals a la Vall d’Hebron, la Diagonal, la Meridiana i la plaça de les Glòries”.

L’exposició, que s’emmarca en la celebració del 30è aniversari dels Jocs, es podrà visitar al vestíbul de l’Arxiu Municipal Contemporani de Barcelona a partir d’aquest dimarts.

El Poblenou, un dels barris amb més canvis

Una de les transformacions més importants es van produir al barri del Poblenou. De fet, tal com va reconstruir aquest diari, els veïns d’aquesta zona porten tres dècades de continus canvis urbanístics. Els canvis durant l’olimpíada van provocar la desaparició de les barraques que ocupaven el front marítim i l’impuls d’un moviment veïnal actiu a favor de les minories. Anys més tard, el moviment segueix actiu i ha vist com la lluita en el terreny urbanista ha passat amb el nou model de 22@.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa