Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Veïns de les Corts es revolten contra l’espectacle de Nadal a Pedralbes

Els veïns de les Corts s’han rebel·lat contra l’espectacle de Nadal dels Jardins de Pedralbes, que l’any va sortir rebotat del parc del Turó de la Peira, a Nou Barris, després de rebre nombroses crítiques de les entitats del barri. Una desena d’associacions de les Corts han signat un manifest en el qual el muntatge és “absolutament inadequat” i denuncien que els jardins s’han convertit en un “parc temàtic“.

L’Associació de Veïns de la Zona Universitària, una de les signants del manifest, ja criticava fa uns dies la decisió de l’Ajuntament de portar l’espectacle Natura encesa als Jardins de Pedralbes, un recinte protegit i declarat bé cultural d’interès nacional. Els veïns lamenten que entre el festival de música que es fa durant i l’espectacle de Nadal bona part de l’espai es passa mig any ocupat i queda malmès per la gran afluència de gent.

Jardins col·lapsats

Les entitats denuncien que durant el dia els jardins queden impracticables per la gran quantitat de cables, focus i estructures metàl·liques que omplen el recinte. “Encara que segueixin oberts, no els gaudeixes igual i no ho pots visitar tot, perquè hi ha zones de magatzem i on guarden material. A més, quan visites el parc durant el dia, el veus ple de coses i de plàstics penjats… Un desastre”, recriminava la setmana passada el president de l’associació, Josep Maria Guillumet.

Els veïns estimen que l’espectacle, obert fins al 23 de gener, portarà unes 1.800 persones diàries als Jardins de Pedralbes. També han sorgit crítiques, igual que l’any passat, perquè s’ha de pagar entrada –entre 9,5 i 15,5 euros segons el dia– per accedir a un espai públic. De cara als pròxims anys, el moviment veïnal ha reclamat a l’Ajuntament de Barcelona que busqui una altra ubicació per no sobrecarregar els jardins, que “no resisteix més impactes”.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Joan a desembre 11, 2021 | 16:47
    Joan desembre 11, 2021 | 16:47
    Les bones idees sempre tenen un cost. La il·luminació dels jardins de Pedralbes és una bona idea. I el cost no és tan elevat. El veritable problema és que hi ha entitats que estan fent retrocedir Barcelona a segles enrere. I persones que ho estan aconseguint. Senyora Colau, i sequaços, cada vegada anem pitjor. Ja n'hi ha prou!!!
  2. Icona del comentari de: Ricard a desembre 11, 2021 | 20:03
    Ricard desembre 11, 2021 | 20:03
    La gent vol viure en barris on no passi res, i a Pedralbes hi estan més acostumats que ningú.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa