Unanimitat política per salvar la Nau Bostik

La fàbrica cultural de la Sagrera ocupa un terreny afectat per les obres de la futura estació

Tothom vol salvar la Nau Bostik, però la solució per amnistiar-la no està gens clara. La comissió d’urbanisme ha aprovat per unanimitat una proposició d’ERC per evitar l’enderroc d’aquesta antiga fàbrica química de la Sagrera convertida en un exitós centre cultural i comunitari. Però la situació urbanística d’aquest espai impulsat fa 6 anys per l’activista i arquitecte Xavier Basiana no és gens fàcil de resoldre tècnicament, segons el govern. 

És en un terreny qualificat de zona verda i habitatge, que s’ha de demolir i transformar a remolc de la construcció de la futura estació de tren de la Sagrera. La tinenta d’alcaldia Janet Sanz ha defensat que s’havia avançat feina amb estudis sobre l’estat de l’edifici, el seu valor històric i la planimetria actual. També s’ha avaluat la contaminació al recinte, arran de l’amiant de la coberta i un pou on antigament s’abocaven residus industrials.

Ha assegurat que el govern té la “voluntat claríssima” de “mantenir” aquest equipament cultural. Però hi ha posat dos requisits: fer un procés participatiu sobre la reubicació de l’edificabilitat del solar i que la reordenació acordada no comporti cap nou retard en les obres de l’AVE.

Més informació

Nou comentari