Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Un misteriós cartell al metro retorna a un músic la seva guitarra perduda

“Increïble”. Repeteix l’adjectiu en diverses ocasions perquè no s’ho acaba de creure. El cert és que ha viscut Mauro Recine aquesta setmana no es mereix un altre adjectiu. Dissabte a la tarda va treballar al restaurant Bidasoa, al Gòtic (Ciutat Vella), on va oferir un espectacle com a guitarrista. Cap a les 21 hores, quan tornava a casa, va començar la història que encara no s’acaba de creure.

Es trobava a l’estació de Passeig de Gràcia quan es disposava a fer transbordament per arribar a Sagrada Família. “Anava molt carregat”, relata en conversa amb el TOT Barcelona. “Portava la guitarra elèctrica a l’esquena, un carro de la compra amb l’amplificador a dins i una maleta amb material”, afegeix. Alhora que vigilava les pertinences, però, havia d’estar pendent de la filla de 7 anys. “En un moment donat, no sé per què, vaig decidir treure’m la guitarra de l’esquena”, lamenta.

Tot seguit va agafar el metro i va seguir fins a Sagrada Família. Va ser en arribar que es va adonar que no tenia la guitarra, moment en què va començar el periple per intentar recuperar-la. Malgrat no estar segur d’on l’havia perdut, es va dirigir a l’oficina d’objectes perduts del metro per donar informació sobre la guitarra, que va comprar de segona mà el 2016 a Alabama, als Estats Units.

Mauro Recine amb la seva guitarra / Cedida

La sort, però, va voler que Raúl Martínez es trobés la guitarra del músic. Martínez, periodista, va fer un cartell que va enganxar a la paret en el punt en què s’havia trobat l’instrument. “Vas perdre una cosa aquí dissabte a la nit?”, preguntava a l’escrit, en què incloïa el seu correu electrònic per posar-s’hi en contacte. “No només va ser honest sinó que es va adonar que és un instrument de vida”, celebra Recine, d’origen uruguaià i que actualment té un espectacle propi.

Alhora que Martínez esperava un correu electrònic del propietari de la guitarra, el músic publicava missatges a xarxes socials avisant que li havien robat la guitarra. “Vaig assumir que me l’havien robat”, recorda. Admet també que els dies posteriors va estar “deprimit” perquè ha trigat molts anys a aconseguir la guitarra i perquè no sabia com en podria comprar una altra. Però va arribar el miracle. “Sol passar que t’oblidis coses quan vas amunt i avall tot el dia, però és estrany poder-ho recuperar”, reconeix sobre la vida dels músics. Recine va formar part del projecte Música al Carrer de l’Ajuntament de Barcelona.

“No crec en Déu, però això és el més semblant”, confessa Recine. Després de fer diverses publicacions a xarxes socials, alguns amics es van posar en contacte amb el guitarrista per explicar-li que un home anomenat Raúl afirmava que havia trobat la seva guitarra. Va ser llavors quan, després de contactar-hi i demostrar que n’era el propietari, va poder recuperar-la. Dijous a les 13 hores es van trobar tots dos perquè l’instrument tornés al propietari. “Li vaig portar una ampolla de vi i pot venir sempre que vulgui a casa”, diu, exultant, el músic.

Recine és conscient que ha viscut una situació única. “No és normal que passi això en una ciutat com aquesta”, comenta, i xifra en 1.600 euros el preu de la guitarra nova. “És la mateixa que feia servir el guitarrista de Pink Floyd o Jimi Hendrix”, posa en relleu. A partir d’ara la tocarà i la cuidarà sabent que l’ha mantingut gràcies a la fortuna: “És com una segona vida”.

Més notícies
El cartell amb què demana almoina / Adrià Lizanda
Notícia: Del Sònar a pidolar davant d’un súper: “He de pagar el lloguer”
Comparteix

Del Sònar a pidolar davant d’un súper: “He de pagar el lloguer”

"Autònom sense cap paga", diu el cartell que li penja del coll
Notícia: Del Sònar a pidolar davant d’un súper: “He de pagar el lloguer” - Mobile
Marc Fortiana, Claudia Miquel i Yoyo Montardit, tres vides capgirades / Jordi Play
Notícia: Tres vides capgirades per la pandèmia
Comparteix

Tres vides capgirades per la pandèmia

Històries influïdes per una crisi que ha provocat canvis cap la precarietat, cap a la fortuna i cap a un trencament amb la tradició familiar
Notícia: Tres vides capgirades per la pandèmia - Mobile

Nou comentari

Comparteix