Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’últim dia del Juanito al Pinotxo: humiliat i vexat pels seus familiars

Aquest dimarts s’ha conegut el traspàs de l’home que es va convertir en l’ànima del bar Pinotxo de la Boqueria de Barcelona. Joan Bayén, Juanito, ha mort a 89 anys després de passar-ne 75 darrere de la barra d’aquest bar mític. Però poques hores després de la seva mort, un despatx d’advocats ha destapat un escrit que havia deixat preparat Joan Bayén perquè es fes públic un cop traspassat. El document, al qual ha tingut accés el TOT Barcelona, es relata el tracte vexatori a què va ser sotmès Juanito en la darrera etapa del bar per part dels seus familiars.

El seu nebot el va fer fora del bar l’últim dia

Com relata l’escrit, quan, per fi, “Pinotxo” va reunir el coratge necessari, va demanar que s’executés allò que tenia decidit des de feia anys. Ell considerava que el seu nebot i família no eren els successors adequats i va decidir escoltar les ofertes que venia tenint pel bar des de feia anys”. “Hi ha desenes, centenars de persones, testimonis del que passava a la parada des de feia anys, especialment en aquesta darrera fase de la relació. I si ens veiem obligats, els cridarem a testificar davant dels tribunals. L’etern somriure de Pinotxo, la seva alegria proverbial, la seva afabilitat, la seva natural bondat i la seva capacitat de donar servei durant anys, tenia la cara oculta de l’angoixa i tristesa que li generava el tracte que rebia”.

En el document els advocats expliquen com es van traslladar, a petició de Joan Bayén, a la parada de la Boqueria el 27 d’octubre de 2022: “Allí vam veure com el seu nebot Jordi Asín “liderava” una mena de revolta contra “Pinotxo”, que volia continuar treballant i baixava cada dia al seu negoci, com havia fet durant tota la vida. Doncs bé, el senyor Asín i els seus familiars havien sortit de la barra, negant-se a treballar i a atendre el públic, per pressionar-lo per tal que se n’anés del bar, el bar que havia regentat i fet cèlebre des de feia dècades”.

El Pinotxo Bar va obrir els anys trenta al Mercat de la Boqueria / Twitter: @sakurabihashigo
El Pinotxo Bar va obrir els anys trenta al Mercat de la Boqueria / Twitter: @sakurabihashigo

El relat és certament trist, perquè explica com Bayén va anar adquirint “un aspecte deplorable, totalment desconcertat”. Aquell dia, l’equip d’advocats el va convèncer perquè sortís de la barra i el van traslladar a l’Associació de Comerciants. “Allà va reposar, i després es va traslladar a casa seva. Aquest va ser l’últim dia de “Pinotxo” al seu bar, la seva última vivència: l’espectacle del senyor Asín fent-lo fora del seu negoci”, relata el document al qual ha tingut accés el TOT.

Final trist, però segons el despatx d’advocats, previsible, perquè el seu client vivia una situació “d’angoixa i segrest emocional” treballant al bar Pinotxo. “Es posava en contacte amb nosaltres puntualment per referir-nos la situació al bar, entre llàgrimes, i es queixava amargament del maltractament que rebia per part dels familiars que treballaven al seu negoci”, diu l’escrit.

Intent d’usurpació de la marca ‘Pinotxo’

Però això no és tot, el despatx d’advocats també parla d’un intent d’usurpar el negoci de Joan Bayén per part dels seus familiars, en concret, acusen el seu nebot de tenir una estratègia per segrestar el negoci i el patrimoni de l’oncle. En aquest sentit, el gabinet jurídic assegura que quan van fer els requeriments per demanar informació sobre la societat, van descobrir que el novembre del 2011 el nebot havia registrat la marca Pinotxo Bar al seu nom i posant el seu domicili particular com a seu de la marca. Però encara més, i és que relaten que quan negociaven amb Asín per liquidar “de forma pacífica” la societat gestora i per tal que Bayén recuperés la marca, el nebot va enganyar els mitjans de comunicació presentant-se com l’hereu legítim del llegat de Juanito.

Més notícies
Joan Bayen, en Juanito, rere la barra del bar Pinotxo / Foto: Jordi Play

Mor Joan Bayén, l’ànima del Pinotxo bar de la Boqueria

Notícia: Mor Joan Bayén, l’ànima del Pinotxo bar de la Boqueria
Comparteix
El traspàs s'ha produït enmig d'una guerra familiar per la utilització del nom del local històric
Notícia: Mor Joan Bayén, l’ànima del Pinotxo bar de la Boqueria - Mobile

Comentaris

 1. Icona del comentari de: Malú Piera a abril 13, 2023 | 19:55
  Malú Piera abril 13, 2023 | 19:55
  Juanito, Tú eras el alma y cuerpo de tu amado Pinocho.Es triste ver que la parentela se comportan como cerdos avaros.Pero que piensen que todo lo que se hace .....se paga.Les deseo que se hundan en la misèria....No tendríamos que volver a ir al Pinocho,solo por la memoria del hombre más risueño y carismático de la Boqueria.Yo no pienso volver.Te mando un beso.... estés donde estés.Malu.
 2. Icona del comentari de: Lluna a abril 18, 2023 | 09:23
  Lluna abril 18, 2023 | 09:23
  Que punta pena, dinero
 3. Icona del comentari de: Francesca a abril 18, 2023 | 13:49
  Francesca abril 18, 2023 | 13:49
  O sigui que de somriure fins l'últim dia res, patir fins l'últim dia. Segurament els nebots haurien aconseguit més si l'haguessin tractat amb el carinyo que mereixia i ells mateixos haurien viscut més feliços. Però l'avarícia ja ho té això...

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa