Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Tenis i platja, fórmula de l’èxit d’un esport de moda
  • CA

El tenis i la platja no són dos conceptes que s’associïn sovint. El tenis és un esport històricament vinculat amb les elits -tot i que aquesta visió s’ha anat diluint amb els anys- i la platja és el lloc de pelegrinatge per excel·lència als estius. Una barreja de tots dos s’ha convertit en un esport emergent que poc a poc es fa un lloc entre les pràctiques esportives reines a la platja. “Comença a estar de moda, però no és una moda passatgera”, celebra la presidenta del Club Esportiu Beach Tennis Barcelona, Alba Gamell. 

Aquest esport es troba en fase d’implantació i, per tant, se’l pot considerar emergent. Així, estarà present a les jornades del Fòrum Olímpic, anomenades “L’impacte dels esports i les disciplines emergents en un món global”, que se celebren el 15 i 16 d’octubre. Estan organitzades per la Fundació Barcelona Olímpica. En el fòrum es donarà visibilitat a esports emergents com ara l’skate, el tenis platja o els esports electrònics. 

El tenis platja està arrelant entre els practicants principiants i està creant un circuit professional. Gamell assegura que ha vingut “per quedar-se” i que té components que el fan exitós. Un d’ells és que l’impacte “lesiu”, és a dir, el risc que tenen els jugadors de patir lesions quan el practiquen, és baix en comparació amb altres esports com el pàdel. Una altra característica que el fa atractiu és el fet que es practica a la platja. Finalment, afegeix, és un esport “social”.

Gamell també indica que “Barcelona està deixant de donar l’esquena al mar”. “Fins ara molts barcelonins només anaven a la platja a l’estiu”, considera. Dona rellevància a la platja pel que fa a element dinamitzador dels esports, ja que per a ella la ciutat és un “reclam per als esports de platja”. 

El Fòrum Olímpic

El Fòrum Olímpic dedicarà la seva 13à edició als esports emergents com ara el tenis platja. Tal com detallen els organitzadors, la Fundació Barcelona Olímpica, s’abordarà l'”impacte” sobre els grans esdeveniments, la modificació d’algunes disciplines o la distinció d’algunes activitats com a esport. En aquest sentit destaquen els esports electrònics, que centren un debat sobre si han de ser considerats esport. 

Més notícies
L’skate, un esport de carrer que vol omplir estadis
Notícia: L’skate, un esport de carrer que vol omplir estadis
Comparteix
Aquest i altres esports de roda seran protagonistes del Fòrum Olímpic, que se celebra el 15 i 16 d'octubre
Caiac al pantà de Sau / Josep Cano - Diputació de Barcelona
Esport i esbarjo enmig de la natura a quatre passes de Barcelona
Notícia: Esport i esbarjo enmig de la natura a quatre passes de Barcelona
Comparteix
La demarcació ofereix destins molt diversos per fer-hi estades actives tot l’any, amb una densa programació d’activitats

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa