Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’skate, un esport de carrer que vol omplir estadis
  • CA

El 2020 serà un gran any per a l’skate. Als Jocs Olímpics de l’any que ve, que se celebraran a Tòquio, hi haurà una prova d’aquest esport de roda petita que ha sorgit als carrers i que ara aspira a omplir estadis. Si bé l’skate destaca a proves com ara els X-Games, els JJOO de 2020 seran una oportunitat per consolidar la vessant competitiva de l’esport. A més, serà un dels protagonistes de les jornades del 13è Fòrum Olímpic​, anomenades “L’impacte dels esports i les disciplines emergents en un món global”, i que se celebren el 15 i 16 d’octubre. 

Els esports de “roda petita”, com els defineix el president de la Federació Catalana de Patinatge (FCP), Ramon Basiana, ompliran part del programa del Fòrum Olímpic, que s’organitza al Museu Olímpic i de l’Esport Joan Antoni Samaranch. L’esdeveniment serà una ocasió per conèixer i expandir els esports com l’skate o el patinatge, segons explica Basiana. 

El president de la FCP augura per a l’skate que “ha vingut per quedar-se”. Defineix l’esport com una forma “de vida i de pensament”. També inclou en el futur del monopatí la competició, com demostra la presència de l’skate als JJOO de Tòquio. 

El 13è Fòrum Olímpic

El Fòrum Olímpic dedicarà la seva 13à edició als esports emergents com ara els de roda petita, els e-sports o el tenis platja. Tal com detallen els organitzadors, la Fundació Barcelona Olímpica, s’abordarà l'”impacte” sobre els grans esdeveniments, la modificació d’algunes disciplines o la distinció d’algunes activitats com a esport. En aquest últim cas destaquen els esports electrònics, que centren un debat sobre si han de ser considerats esport. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa