Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Esport i esbarjo enmig de la natura a quatre passes de Barcelona
  • CA

Les comarques de Barcelona donen molt de sí. A quatre passes de la capital catalana hi ha una gran varietat de destinacions turístiques que permeten fer esport i esbargir-se en contacte amb la natura. Platges, embassaments, rutes de senderisme i vies ciclistes són només alguns dels atractius de les tres marques turístiques de la demarcació: Barcelona –Costa Barcelona, Paisatges de Barcelona i Pirineus de Barcelona. La web Barcelonaesmoltmes.cat de la Diputació de Barcelona recull multitud de propostes i d’informació d’interès.

Desenes de municipis ofereixen activitats i instal·lacions per a fer-hi estades actives tot l’any, a més d’una interessant agenda de competicions esportives per a professionals i aficionats. Fins i tot per als espectadors, hi ha trobades de totes les disciplines! Per exemple la programació inclou partits de handbol, d’hoquei sobre patins i sobre herba o les curses de motor al Circuit de Catalunya.

Per a tots els nivells i edats

La natura també és una gran aliada dels visitants de la demarcació barcelonina, que té una històrica tradició d’estiueig i excursionisme per la proximitat del mar i la muntanya. Nombroses rutes senyalitzades permeten fer senderisme, BTT i nòrdic walking en més de 100.000 hectàrees de territori protegit. Aquests paratges d’alt interès ecològic estan repartits entre una dotzena de parcs naturals. En destaca el Montseny, declarat Reserva de la Biosfera i una de les escapades més tradicionals per a barcelonins de totes les edats.

Un dels camins esportius de Cerdanyola del Vallès / Diputació de Barcelona

Un dels camins esportius de Cerdanyola del Vallès / Diputació de Barcelona

Els més avesats a la muntanya tenen a l’abast itineraris llargs per recórrer en etapes, com el Camí dels Bons Homes senyalitzat com a GR107 o la Ruta dels 3 Monts que enllaça el Montseny, Sant Llorenç del Munt i Montserrat. Els corredors poden apuntar-se a competicions urbanes tan reconegudes com la Marató de Barcelona o la Mitja Marató Costa Barcelona-Maresme, mentre que els ciclistes compten amb cites com l’Anoia Race Tour i els nadadors gaudeixen amb la triatló de llarga distancia Sailfish Half Triatló de Berga.

Ruta GR107 a Peguera, en el Camí dels Bons Homes / Josep Cano - Diputació de Barcelona

Ruta GR107 a Peguera, en el Camí dels Bons Homes / Josep Cano – Diputació de Barcelona

El mar no es queda curt en oferta d’oci i esport: el centenar de quilòmetres de litoral que s’estenen a banda i banda de la capital catalana disposen de la infraestructura necessària per a la pràctica de moltes activitats nàutiques. La vela, el windsurf, el pàdel surf, el caiac, el rem i el submarinisme atrauen aficionats tot l’any als ports esportius de la demarcació, mentre que l’estiu és el seu millor moment per anar a la platja a prendre el sol, banyar-se i jugar a voleibol o futbol a la sorra. A més, les estacions nàutiques de Santa Susanna (Maresme) i Vilanova i la Geltrú (Garraf) permeten combinar esports aquàtics i d’aventura amb bones ofertes d’allotjament per a unes vacances sol, en família o amb amics.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa