Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Tanquen els Cinemes Méliès: “El coronavirus ens ha acabat d’enfonsar”
  • CA

La Covid-19 ha estat el cop definitiu. Després de gairebé un quart de segle d’història, els Cinemes Méliès tanquen a causa dels estralls provocats per la pandèmia, tal com ha confirmat el propietari dels Méliès, Carles Balagué, al TOT Barcelona. “El coronavirus ens ha acabat d’enfonsar”, ha lamentat en una entrevista telefònica. Balagué, de 71 anys, va fundar els cinemes el 20 de desembre de 1996.

La notícia, avançada pel diari ARA, arriba per “diversos motius”, segons el propietari del negoci. El més important, però, és l'”econòmic”. “La gran crisi econòmica l’hem patit durant els últims sis o set anys, i s’hi ha afegit el coronavirus, que ens ha deixat molt tocat”, ha comentat Balagué, de 71 anys. La situació precària dels cinemes dificultava el pagament de nòmines, que amb prou feines es podien pagar, segons ha reconegut.

El director dels Cinemes Méliès, Carles Balagué, en la reobertura de gener del 2012 / ACN

L’obligació de netejar i desinfectar els locals en el context de pandèmia actual ha estat el cop de gràcia. “Necessitàvem contractar més gent”, ha detallat Balagué. La plantilla era de cinc persones, i el propietari ha admès que el fitxatge de dues persones més era inassumible i els ha portat a tancar.

La trajectòria dels Méliès ha estat marcada pels obstacles, com ara l’incendi que van patir el 2011 i que els va obligar a tancar fins el 5 de gener de 2012. També ha estat caracteritzada, però, pel reconeixement. El 1996 van guanyar el Premi Sant Jordi i el 2003 el de Ciutat de Barcelona.

Més notícies
Festa de reestrena de la botiga-taller El Ingenio / Ajuntament de Barcelona
El local de l’emblemàtica botiga El Ingenio, a un preu astronòmic
Notícia: El local de l’emblemàtica botiga El Ingenio, a un preu astronòmic
Comparteix
Una immobiliària anuncia la venda o lloguer del conegut taller de gegants i màscares, després de tres intents fallits de salvar-lo
La rehabilitació del Teatre Arnau acaba de començar / XFDC
La rehabilitació del Teatre Arnau, sense calendari
Notícia: La rehabilitació del Teatre Arnau, sense calendari
Comparteix
El tinent d'alcaldia Joan Subirats reconeix que la inversió depèn dels nous pressupostos 2020

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa