La negativa dels propietaris del local a renovar-los el lloguer posarà punt i final a una història de 31 anys al barri de l’Eixample. Hauran d’abaixar la persiana a finals d’aquest mes de maig i posaran punt i final a la cadena de botigues Music World, considerat un temple del vinil. Ja no hi haurà oportunitat de remenar les grans caixes de vinils, CD i DVD per trobar gangues o aquell grup tan desitjat que no es troba a les grans superfícies comercials.

Music World’ havia arribat a tenir cinc botigues repartides per tota la ciutat. Aquesta és l’última que quedava oberta i, de fet, va ser la primera que van obrir. Però ara la seva història, com explica Betevé, arriba al seu final més tràgic. Tot i que els amos del negoci ja tenen edat de jubilar-se, asseguren que haurien continuat uns anys més rere el mostrador, i és que aquesta feina és, en realitat, un plaer i un entreteniment, més encara quan hi han dedicat tota la vida.

Tot i la tristesa, han decidit crear una lista de reproducció a la plataforma de música Spotify perquè tothom qui vulgui pugui gaudir del record i el llegat de la botiga. Es diu Rock Llegends- José Luís Fernández Alfaro.

Tanca una drogueria centenària també pel lloguer

Igual que Music World, la drogueria centenària Gomara, a la confluència dels carrers Xuclà i Elisabets del Raval, també s’ha vist obligada a tancar perquè el propietari ha posat sobre la taula un augment del lloguer que dobla l’actual, situat en els 1.500 euros. Una situació inassumible per als llogaters. El barri del Raval perdrà un local centenari. En concret, de gairebé 140 anys d’història, des que el 1883 es documentés la seva obertura. I la incògnita sobre qui serà el nou inquilí és ben viva, ja que els que ara hi són al local no saben qui els succeirà. L’únic que es mantindrà, però, serà el rètol que resa “drogueria Gomara”, a la cantonada entre els carrers Xuclà i Elisabets.

Adéu a un frankfrurt mític molt a prop

Molt a prop, el febrer passat tancava l’Otto Sylt, situat a la Rambla de Catalunya, 133. Un cartell donant les gràcies als seus clients posava punt i final a tres dècades d’història a l’Eixample. Com el Music World, però en versió gastronòmica, s’havia fet un lloc entre els locals més mítics de l’Eixample. Aquest local va néixer en paral·lel al seru germà gran, l’Otto de Gran Via, 622, que es va transformar en una mena de pub, passant a ser Toto Sylt. Fundat el 1989, just l’any en què queia el Mur de Berlín, Otto Sylt salxitxers és una marca del català AN Grup, que opera també amb marques com Tapa Tapa, Txapela, Mussol, Citrus, QuQu, Piscolabis i Bitte Wurst.

A diferència de la botiga de vinils, aquí no hi havia la negativa de renovar el lloguer, sinó que la pandèmia, i la irrupció del teletreball van complicar la viabilitat de molts negocis de restauració situats en zones d’oficines.

Més notícies
Una terrassa al carrer Enric Granados de l'Eixample / Foto: Jordi Play

Els comerciants maniobren per reduir l’abast del pla d’usos de l’Eixample

Notícia: Els comerciants maniobren per reduir l’abast del pla d’usos de l’Eixample
Comparteix
Els botiguers treballen també en la creació d'una Capitalitat Europea del Comerç de Proximitat que s'estreni el 2023 a Barcelona
Notícia: Els comerciants maniobren per reduir l’abast del pla d’usos de l’Eixample - Mobile
La Granja Viader / Instagram

Bars centenaris de Barcelona per a totes les butxaques

Notícia: Bars centenaris de Barcelona per a totes les butxaques
Comparteix
Anys i anys de clientela han fet d'aquests establiments llocs de peregrinació i admiració
Notícia: Bars centenaris de Barcelona per a totes les butxaques - Mobile

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Montse V a maig 08, 2022 | 09:32
    Montse V maig 08, 2022 | 09:32
    El tancament d'aquests locals no serà perquè l:"Ajuntament de Barcelona no està rere, per per fer alguna de les seves, està passant a molt llocs, els compremn a preu superior de mercst per fer la super illa. S'estan carregant el comerç.

Nou comentari

Comparteix