Set plans ‘outdoor’ aptes pel cap de setmana de confinament a Barcelona

Activitats per gaudir del dissabte i diumenge sense sortir de la ciutat ni infringir la normativa sanitària

El confinament perimetral de Barcelona ja és una realitat: els veïns de la capital catalana no poden sortir-ne fins dilluns a les sis del matí. Hi ha 6 excepcions, com anar a treballar o al metge, però l’única que ofereix esbarjo és la de fer esport a l’aire lliure i a soles en els municipis que fan frontera amb la ciutat. L’Ajuntament ja ha advertit que tampoc permetrà pícnics als parcs, per les aglomeracions dels passats caps de setmana. 

Així doncs, hi ha dret a l’oci a Barcelona fora de casa? En aquest article recollim 7 plans per desconnectar i passar-ho bé sense infringir la norma sanitària ni sortir de la ciutat. I de pas, recolzar l’economia local en aquests moments difícils!

El restaurant de luxe, a casa

Centenars de bars i restaurants s’han reconvertit en productors de menjar a domicili per sobreviure al tancament obligatori durant un mes. Des de paelles fins a carn a la brasa: les opcions disponibles són més àmplies que mai. A més d’encarregar el sopar en un dels locals del propi barri, un pla diferent pot ser fer venir a casa el menú d’un restaurant premium de la ciutat. A l’aplicació Macarfi, per exemple, hi ha noms tan famosos com el Via Veneto, Il Giardinetto o l’Hisop.

Anar a la platja

Passejar està permès arreu de la ciutat, sempre que no sigui excusa per a reunions clandestines en moviment! I un dels indrets més agradables i menys concorreguts en aquesta època és la platja: caminar per la sorra, fer-hi una mica d’esport i fins i tot mullar-se els peus! L’aigua serà freda (19º) però la previsió del temps per aquest cap de setmana és optimista (21-22º). Barcelona té 10 platges diferents, que sumen 5 quilòmetres. Això sí, els espigons estaran tancats i no hi haurà servei de socorrisme. 

Aquell museu pendent

“La cultura és segura”, insisteixen les institucions catalanes… però la majoria d’espais culturals no podran obrir en 15 dies. Han quedat exempts de la restricció els museus i les sales d’exposició, en considerar-se la visita una activitat sense gairebé contacte físic. No t’entristeixis per l’anul·lació de la Nit dels Museus i ves ja veure a aquella exhibició que fa temps que tens pendent.

De botigues emblemàtiques

Una altra activitat permesa és abastir-se. Les botigues a peu de carrer poden obrir amb aforament reduït i les d’alimentació tenen més marge per garantir l’abastiment. Si et preocupa el futur del comerç històric de la ciutat, ves a fer la compra a un establiment emblemàtic i ajuda’l en aquest moment difícil. Hi podràs adquirir pastissos, barrets, cafè, productes de neteja, espelmes, pernil… Segur que algun et convé molt!

Trobar parella (lingüística)

També pots conèixer gent nova, fora del teu grup bombolla… i relacionar-t’hi virtualment. L’aplicació Aparella’t és una eina de l’entitat Plataforma per la Llengua per crear parelles lingüístiques i practicar el català. Així els parlants més veterans poden ajudar als novells a conversar amb més fluïdesa. Com que només es tracta de petar la xerrada, els voluntaris lingüístics s’expliquen anècdotes, comenten l’actualitat, es recomanen llocs… Una gran forma d’evitar la soledat! I apte tant des del sofà de casa com mentre contemples la posta de sol. A més l’app ha estat actualitzada recentment i ara inclou un comptador de trobades perquè els usuaris més actius aconsegueixin recompenses.

Habitació i estovalles

La majoria d’hotels de la ciutat van tancar amb l’esclat de la pandèmia i no han tornat a obrir. Però no pas tots! N’hi ha que resisteixen i ofereixen als barcelonins una experiència curiosa: fer una escapada completa a la pròpia ciutat. Per exemple l’hotel Gran Marina del World Trade Center ofereix un pack molt assequible de sopar i esmorzar, l’Hotel Claris ofereix dormir i esmorzar per celebrar dates especials, l’hotel W fa ofertes de l’alçada del seu icònic edifici… Per què no un caprici?

Treballar per avançat

En temps de teletreball… els horaris laborals guanyen flexibilitat. No pocs barcelonins opten per reinventar els dies de la setmana i avançar feina durant el cap de setmana confinats, per poder escapar-se algun dia entre setmana a la muntanya o altres ciutats. Els dies laborables la mobilitat interurbana està permesa, però es manté vigent la prohibició de reunir-se més de sis persones i la recomanació de socialitzar el mínim possible.

Nou comentari