Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El Sant Jordi de sempre torna a Barcelona

Barcelona viu aquest diumenge el primer Sant Jordi normal des de l’esclat de la pandèmia, ja que l’any passat va quedar marcat per la pluja. L’activitat ha començat molt aviat. A les 8.30 hores ja hi ha muntades algunes parades de roses al districte de l’Eixample. Al voltant de les 10.30 hores se’n veuen més a la Gran Via de les Corts Catalanes. El preu de les roses va pujant com més a prop del passeig de Gràcia es troben les parades.

A aquesta hora ja hi ha força gent al voltant de les parades de llibres del passeig de Gràcia. En una d’elles hi ha una cua que destaca per sobre de la resta: centenars de persones, sobretot joves, esperen que l’escriptora valenciana Alice Kellen els signi el seu darrer llibre: ‘Dónde todo brilla’. En estar al passeig de Gràcia és impossible no fixar-se en la imatge que regala la façana de la Casa Batlló, coberta de roses que els vianants fotografien.

Una diada “millor que la de l’any passat”

Una altra de les parades que hi ha en aquesta artèria de l’Eixample, que alhora és un dels principals carrers de la superilla literària, és la d’Ediciones La Cúpula. La seva editora, Sara Díez, explica al TOT Barcelona que confia que aquesta jornada serà “molt millor que la de l’any passat”. Tanmateix, diu que durant aquest diumenge signaran a la parada Alfons López i Sebas Martín, autors barcelonins dels còmics ‘Una tarde con Himler’, i ‘Que el fin fel mundo nos encuentre bailando’.

Una parada de llibres del centre de Barcelona / Jordi Play
Una parada de llibres del centre de Barcelona / Jordi Play

Al passeig de Gràcia, concretament a l’altura de la Gran Via, es troben en Xavi i l’Alba, que caminen direcció la Rambla. En Xavi reconeix al TOT que ha vingut aviat per intentar evitar la massificació de persones, però que “està ple de gent”. Per part seva, l’Alba assegura que aquest és el seu primer Sant Jordi. “Estic molt sorpresa de la gran quantitat de persones que hi ha tan aviat”, assenyala.

A les 11 hores la Rambla està plena de gom a gom. Hi ha parades de diverses llibreries, com La Carbonera, del barri del Poble-sec, i la llibreria Alibri, de la Dreta de l’Eixample. Una de les sòcies de La Carbonera, Mar Redondo, afirma al TOT que durant els cinc anys de vida de la llibreria no han tingut gaire sort amb les diades de Sant Jordi. Durant les dues primeres, diu, eren “molt joves”, després va esclatar la pandèmia i l’any passat va ploure. Enguany, però, serà diferent. “Aquest Sant Jordi serà el bo. El vivim amb molta força i optimisme”, assegura.

Un espai per al Pinotxo Bar

Pel que fa a la llibreria Alibri, fa uns mesos va estar a punt d’abaixar la persiana per sempre. La idea era fer-ho a finals de 2022. Abans que això passés, però, un projecte barceloní de subscripció literària, Bookish, la va comprar i, d’aquesta manera, es va garantir la seva continuïtat. A l’altura del mercat de la Boqueria hi ha una parada en la qual hi ha exposat el llibre ‘La Boqueria del Juanito Pinotxo’, qui va ser cambrer de l’emblemàtic Pinotxo Bar de la Boqueria durant 75 anys. Va morir el passat 11 d’abril, quatre mesos després que pengés el davantal i es jubilés.

Les roses també són protagonistes d'aquesta jornada / Jordi Play
Les roses també són protagonistes d’aquesta jornada / Jordi Play

A la part de baix de la Rambla ja no es veuen parades de llibres, n’hi ha d’entitats com la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) i l’Assemblea Nacional de Catalunya (ANC) i també d’alguns partits polítics, com ERC i BComú. A l’altura d’aquest punt de la Rambla es troba la plaça Reial, on hi ha diverses parades de llibres, com la de la llibreria portuguesa Livraria Lello. Es pot comprar una de les versions originals del ‘Petit Príncep’, que aquest 2023 fa 80 anys de la seva publicació.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa