Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La mítica Sant Andreu Jazz Band, contra les cordes

La mítica Sant Andreu Jazz Band, que ha impulsat la carrera de grans artistes del gremi com Rita Payés o Andrea Motis, està contra les cordes. La banda va encetar setembre amb la desena edició del Jazzing, un dels festivals de jazz més reconeguts d’Europa i un dels esdeveniments clau per a l’escola dirigida per Joan Chamorro. Setmanes més tard, però, el festival ha deixat “un forat en l’economia” de l’escola difícil de superar. Tot un maldecap que comença el dia que l’Ajuntament decideix substituir la subvenció de districte, que els atorgava cada any, per una altra que depèn de la Tinència d’Economia, Hisenda, Promoció Econòmica i Turisme. Un canvi de cromos que va agafar per sorpresa els organitzadors del festival.

La mànager del Jazzing, Blanca Gallo, assegura al TOT Barcelona que el consistori va prendre la decisió després de reunir-se amb ells i dir-los que els donarien l’ajuda de Turisme “per fer una edició especial”. Els organitzadors defensen, doncs, que van fer un pressupost pensant que obtindrien una quantitat més alta de la que finalment han rebut i que han hagut de demanar un préstec. “Hi ha uns 40.000 euros que ens queden penjats i que ha de posar l’escola. Nosaltres només guanyem diners amb els concerts, i és molt difícil facturar aquesta quantitat només amb els espectacles”, comenta Gallo, que confirma que la direcció del Jazzing ha treballat en el festival “sense cobrar”.

Joan Chamorro amb uns alumnes de l'escola | Ajuntament
Joan Chamorro amb uns alumnes de l’escola | Ajuntament

Un festival “de ciutat”

El Jazzing és un festival referent arreu del bell continent. Aquest any han vingut a Barcelona bandes de Mèxic, Suïssa, a banda d’estudiants dels Estats Units, l’Uruguai i els principals països europeus. D’aquí que des de la Sant Andreu Jazz Band defensin que es tracta d’un “projecte de ciutat”.

Des de l’Ajuntament asseguren que “sempre han donat suport al festival” i que enguany han destinat 30.000 euros dins del programa ‘Experiències de ciutat’ de la regidoria de Turisme. Preguntat pel TOT, el consistori també defensa que hi havia un conveni signat per 14.000 euros fins al 2021 i que en els darrers anys ha cedit 19.000 euros anuals a través de les subvencions.

Fonts del districte consultades per aquest diari també asseguren que des del districte han plantejat a l’escola col·laborar per una obertura d’activitats a persones i entitats del territori de forma gratuïta “que no s’ha portat a terme” i menten que l’ajuntament “continuarà treballant en aquesta línia per tal d’obrir el festival a tots els veïns i veïnes de Sant Andreu”. Per la seva banda, des de l’escola reconeixen que el canvi “va agafar per sorpresa” a la nova regidora, Marta Villanueva, i que ja tenen programades reunions per parlar d’aquesta situació.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa