Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Quines icones de Barcelona competiran a ‘Batalla monumental’ de TV3?
  • CA

Torna a TV3 Batalla monumental, el concurs presentat per Roger de Gràcia en què edificis i llocs emblemàtics de Catalunya es disputen el títol de ser el monument favorit dels catalans. En la segona temporada del programa, que Televisió de Catalunya estrena el dijous 13 de gener a les 22.45 hores, dues icones de Barcelona competeixen amb altres vuit immobles i espais distintius del país.

Quins són els monuments barceloní que se suma aquest cop a la particular contesa televisiva? Un és el Born Centre de Cultura i Memòria, que conserva les runes dels habitatges i edificis enderrocats al barri de la Ribera després de la Guerra de Successió del segle XVIII, cobertes per l’estructura de ferro de l’antic mercat del Born. I l’altre és el Palau de la Música Catalana, de Lluís Domènech i Montaner, una de les joies més reconeixibles de la capital catalana

El Born Centre de Cultura i Memòria i el Palau de la Música Catalana es mediran a TV3 al llarg de cinc capítols amb aquests altres nou momuments catalans: el castell de Montsoriu i el de Mur; els recintes emmurallats de Montblanc i Cervera; la Cripta i la Colònia Güell, la Cartoixa d’Escaladei, el Monestir de Santa Maria de Ripoll, i el Poble Vell de Corbera d’Ebre. El Palau de la Música rivalitzarà al programa amb la Cripta i la Colònia Güell, d’Antoni Gaudí, i el Born amb el Poble Vell de Corbera d’Ebre, reduït a ruïnes durant la Guerra Civil.

En el sisè programa, es lliurarà la gran batalla final en directe i el setè mostrarà l’altra cara de Batalla monumental, informa l’ACN. Una novetat d’aquesta segona edició del programa, que combina divulgació i entreteniment, és la recreació en 3D dels monuments. Segons ha explicat TV3, les recreacions amb què s’enriquirà el format permet entendre molt millor la història i l’evolució dels immobles i els espais que participen al concurs.

El programa, també conduït per Candela Figueras i Laia Fontàn, compta amb la intervenció de personatges populars vinculats emocionalment amb cada monument: hi apareixen els pilots Marc Márquez i Àlex Márquez, els músics Joan Reig, Santi Balmes i Els Amics de les Arts, els actors Quim Masferrer i Lluís Soler, la cuinera Gessamí Caramés o l’historiador Toni Soler, entre d’altres. Els espectadors tornen a ser el jurat que, amb els seus vots, decideixen el vencedor de cada setmana. Al final, en un programa especial en directe, els cinc monuments finalistes competiran per veure quin és el nou monument favorit de Catalunya.

Més notícies
Un agent de la Guàrdia Urbana practicant una detenció / GUB
Enxampats després de robar un xec d’alt valor al passeig de Gràcia
Notícia: Enxampats després de robar un xec d’alt valor al passeig de Gràcia
Comparteix
Els dos presumptes lladres van apropiar-se d'un taló bescanviable per 13.600 euros
Javier Mariscal, a Palo Alto / Jordi Play
Mariscal revela com ha envellit Cobi gairebé 30 anys després dels Jocs
Notícia: Mariscal revela com ha envellit Cobi gairebé 30 anys després dels Jocs
Comparteix
L'il·lustrador redibuixa la mascota, ara amb barba "de senyor de 30 anys", ulleres i enganxat al mòbil

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa