Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Mariscal revela com ha envellit Cobi gairebé 30 anys després dels Jocs

Els símbols, inclosos els que van arribar a convertir-se en tota una icona d’una època, també envelleixen. Tres dècades després que veiés la llum per convertir-se en la mascota dels Jocs Olímpics de Barcelona 1992, Cobi té un altre aspecte. Ara l’inoblidable gos d’atura és més madur, duu ulleres i una barba mal afeitada i ell també s’ha enganxat a les noves tecnologies.

El nou aspecte de Cobi, segons Mariscal, 30 anys després dels Jocs Olímpics / Condé Nast Traveler
El nou aspecte de Cobi, segons Mariscal, 30 anys després dels Jocs Olímpics / Condé Nast Traveler

És tal com se l’imagina el seu pare, l’il·lustrador Javier Mariscal. El creador valencià ha redibuixat el seu personatge just abans que el pròxim 2022 es commemorin els 30 anys de la celebració de les Olimpiades, la competició esportiva que va implicar una remodelació a fons de la capital catalana i que donés el salt per convertir-se en un pols d’atracció de turisme internacional.

Mariscal ha posat al dia l’emblemàtica mascota per a una edició especial de la revista especialitzada en viatges Condé Nast Traveler. Així, el nou dibuix presenta un Cobi “més madur”, amb ulleres, “barba de senyor de 30 anys”, un mòbil i molt de color, destaca el dibuixant.

En una entrevista en la mateixa revista, Mariscal ha apuntat que amb el Cobi original -que va dissenyar fa més de 30 anys- volia mostrar una mascota “mona, afectuosa i amb recorregut”. “Podia ser qualsevol de nosaltres”, apunta el dibuixant. El nou Cobi és la portada de l’edició especial Barcelona de la revista, informa l’ACN.

Habitual outsider, Mariscal confessa en la mateixa entrevista que estava convençut que Cobi mai no seria escollit per ser el personatge representatiu dels Jocs Olímpics de Barcelona, triat en un concurs. “Si van escollir amb tant de risc aquella mascota va ser perquè hi havia un jurat de 20 persones presidit per [l’exalcalde Pasqual] Maragall que volia alguna cosa que trenqués“, pensa Mariscal, que pensa que Cobi tenia un aspecte poc atlètic: “No era cap superatleta i mai no seria el número u, pero menjava pa amb tomàquet, cervesa, olives… en un entorn meravellós”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa