Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Programa de les festes de la Mercè 2019: 250 concerts i actuacions a 6 districtes
  • CA

Les festes de La Mercè 2019 desplegaran el seu ampli programa d’actes gratuïts per sis dels deu districtes de la ciutat. Durant 5 dies, del 20 al 24 de setembre, Barcelona vibrarà amb 100 concerts de música, 147 espectacles de teatre, dansa i circ –amb 430 passis previstos– i 57 activitats de cultura popular. L’Ajuntament preveu 60 escenaris i 17 espais de festa repartits per Ciutat Vella, Eixample, Sant Martí, Nou Barris, Sant Andreu i Sants-Montjuïc. A més dels focus consolidats, com el Parc de la Ciutadella o el castell de Montjuïc, repetiran incorporacions del darrer mandat com la llera del riu Besòs a l’alçada del Bon Pastor, el Parc Central de Nou Barris i el parc de la Trinitat.

“Prop de 300 entitats i col·lectius de la ciutat que participen a la Mercè, podem dir sense exagerar que no és una festa de l’Ajuntament sinó del conjunt de la ciutat”, ha subratllat Subirats durant la presentació de la programació, aquest dijous. La pregonera, com ja es va anunciar al juliol, serà Manuela Carmena i el cartell és obra de la il·lustradora Maria Conte. 

Programa complet en PDF

Novetats

El govern municipal posarà l’accent multicultural al programa a través de la ciutat convidada, Beirut, que aportarà alguns dels seus artistes i companyies insígnia. La Ciutadella recrearà la festiva nit libanesa amb música electrònica, arts visuals, espectacles de carrer i tallers familiars, tots ells amb un rerefons reivindicatiu i que convidi a reflexionar sobre el medi ambient, la llibertat sexual i els drames migratoris. El passeig Lluís Companys se sumarà a la programació del parc amb teatre i performace.

Marta Almirall, responsable de Mercè Arts de Carrer, ha destacat la incorporació d’un capítol especial per als artistes africans que fa anys que viuen a la ciutat. Ha selecció de l’ICUB ha comptat amb l’assessoria d’Anna Mbenge, ballarina i coreògrafa del Senegal. Tot i que no tots poden dedicar-s’hi de forma professional, els artistes africans formen ja un important nucli artístic a la ciutat. Diverses companyies africanes de teatre, models i artistes de circ oferiran els seus shows a la Trinitat, algunes locals i d’altres convidades.

El tinent d'alcaldia Joan Subirats, Marta Almirall (ICUB) i Òscar Rebollo, responsable d’Acció Comunitària, durant la presentació del programa de la Mercè / MMP

El tinent d’alcaldia Joan Subirats, Marta Almirall (ICUB) i Òscar Rebollo, responsable d’Acció Comunitària, durant la presentació del programa de la Mercè / MMP

Una altra de les novetats d’enguany és un homenatge a l’entitat solidària Pallassos sense fronteres, que compleix 25 anys. Actuaran a la llera del riu, al Bon Pastor, liderats per Tortell Poltrona. Un altre aniversari, el 50è dels Castellers de Barcelona, també serà protagonista de la Mercè d’enguany. A més l’Any Brossa tindrà el seu moment de glòria, a través del mapping audiovisual a la façana de l’Ajuntament. La 4a edició de l’Associa’t a la Festa a plaça Catalunya facilitarà la visibilitat de 275 entitats amb unes 175 activitats durant el cap de setmana.

Pel que fa a la cultura popular, les obres per remodelar diversos espais del Palau de la Virreina i han obligat a traslladar dues activitats emblemàtiques. L’exposició del Seguici tradicional s’ha reubicat a la planta baixa de l’Ajuntament, mentre que la Mostra de gegants es podrà visitar al Pati Manning. La resta d’actes tradicionals es mantindran estables, com les diades castelleres –diumenge 22 i dimarts 24 a plaça Sant Jaume–, els correfocs –dissabte 21 a Via Laietana– i la gran cavalcada popular el dia de la patrona –dimarts 24–.

El castell de Montjuïc tornarà a concentrar el circ contemporani, amb estils molt diversos i opcions per totes les edats. El Palauet Albéniz i els jardins Joan Maragall, també a Montjuïc, apostaran pel públic familiar amb titelles, música i espectacles fets a Catalunya. El Parc Central de Nou Barris concentrarà la música simfònica, amb les grans orquestres del país. L’Antiga Fàbrica d’Estrella Damm tampoc faltarà a la cita, amb una amplia oferta de jocs alternatius per la canalla. Les platges de la Barceloneta tornaran a ser escenari del Festival Internacional de Pirotècnia, amb castells de focs divendres 20 i dissabte 21. El darrer dia, com cada any, la ciutat acomiadarà la Mercè 2019 amb el Piromusical a l’avinguda Maria Cristina, que recordarà The Beatles, la reobertura del Liceu i Montserrat Caballé.

A més diumenge 22 es tallarà la Via Laietana pel Dia Sense Cotxes, la Filmoteca se suma a la Mercè amb un cicle de pel·lícules libaneses i el Col·legi de Periodistes acollirà la presentació de l’últim llibre de Tomás Alcoberro, corresponsal barceloní que ha viscut molts anys a Beirut. Subirats ha detallat que la festa compta enguany amb el mateix pressupost que l’any passat: 3,5 milions d’euros per als actes culturals i lúdics i 480.000 euros per a l’espai Associa’t a la Mercè.

Les activitats més destacades de La Mercè 2019, classificades per escenaris

 

Més notícies
Colau convida a la Mercè un cantant vetat per l’ajuntament de Madrid
Notícia: Colau convida a la Mercè un cantant vetat per l’ajuntament de Madrid
Comparteix
L'alcaldessa s'embolica i anuncia l'actuació de Luis Pastor i el seu fill, però només està programat el pare
Manuela Carmena serà la pregonera de La Mercè
Notícia: Manuela Carmena serà la pregonera de La Mercè
Comparteix
La ciutat convidada d'enguany serà la capital del Líban, Beirut
Bou portarà Marta Sánchez a Barcelona a cantar per la Mercè si surt escollit alcalde
Notícia: Bou portarà Marta Sánchez a Barcelona a cantar per la Mercè si surt escollit alcalde
Comparteix
El candidat del PP ha criticat el llançament d’ous a la cantant espanyola durant un concert a Badalona
Beirut, ciutat convidada de les festes de la Mercè 2019
Notícia: Beirut, ciutat convidada de les festes de la Mercè 2019
Comparteix
Una delegació de Barcelona és a la capital libanesa per treballar en el programa de les festes de l’any vinent

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa