Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Beirut, ciutat convidada de les festes de la Mercè 2019

Beirut serà la ciutat convidada de les Festes de la Mercè 2019, prenent així el relleu de Lisboa, ciutat convidada el 2018, segons ha anunciat l’Ajuntament de Barcelona aquest dijous en un comunicat. Les festes s’allargaran durant cinc dies, del 20 del 24 de setembre, on Barcelona mostrarà un tast de cultura libanesa, amb diferents espectacles de teatre, dansa, música i projeccions del cinema libanès. Una delegació de l’Institut de Cultura de Barcelona ha viatjat aquesta setmana a Beirut per tancar algunes de les actuacions que s’hi veuran. Un dels trets distintius de l’escena cultural i artística de la capital libanesa és la barreja entre tradició i contemporaneïtat. El consistori destaca la “singularitat cultural molt potent” de Beirut, i l’equipara a Barcelona per l’escena “independent jove i creativa”.

Les reunions també han estat a nivell institucional, amb l’alcalde i amb el governador de Beirut, així com el ministre de Turisme libanès i l’ambaixador d’Espanya al Líban. Pel que fa a la vessant artística, s’han programat trobades amb els responsables de diferents festivals i centres artístics de Beirut. El programa de la ciutat convidada té per objectiu mostrar l’escena artística contemporània d’una ciutat que “comparteix una visió comuna sobre cultura, creativitat i art”. L’Ajuntament considera una “excel·lent oportunitat” per enfortir els contactes entre les dues ciutats, així com els vincles amb tot el sector creatiu libanès. Com a ciutats mediterrànies, destaquen semblances en els paisatges, tradicions, costums i gastronomia, així com a punt de trobada de diferents cultures.

Barcelona convida una ciutat a les festes de la Mercè des de l’any 2007. Des d’aleshores, han estat Medellín (2007), Quito (2008), Istanbul (2009), Dakar (2010), San Petersburg (2011), Mont-real (2012), Viena (2013), Estocolm (2014), Buenos Aires (2015), París (2016), Reykjavík (2017) i Lisboa (2018). La iniciativa pretén aportar un impacte singular en la programació de la Mercè, impregnant la festa del perfil cultural de les ciutats que hi participen.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa