Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Desesperació ‘otaku’ pel caos per comprar entrades del Saló del Manga
  • CA

“Anar aquest any al Manga Barcelona és més difícil que treure’s una oposició”. Els aficionats al còmic japonès, els otakus, han plasmat amb missatges com aquest a les xarxes socials la seva frustració perquè els problemes per adquirir entrades pel Saló del Manga s’han reproduït un altre cop aquest dimarts a la tarda. Després d’admetre un col·lapse amb “milers d’incidències” per fer-se amb els passis a través de la web del certamen el passat 18 d’octubre, l’organització va anunciar aquest dilluns que treia més tiquets a la venda pels quatre dies del festival, que comença divendres i s’allarga fins a dilluns. No obstant, desenes d’aficionats que esperaven davant de l’ordinador que fos l’hora en què la nova remesa es posava a disposició, les 16.00 hores, han topat amb el mateix missatge: “No hi ha prou entrades disponibles per la teva actual selecció”.

L’estupor perquè els tiquets s’haguessin exhaurit aparentment en qüestió de segons ha derivat en mostres d’abatiment i d’indignació dels seguidors. “Porto des de les quatre de la tarda intentant agafar entrades pel Saló del Manga, són les sis i encara no he pogut”, es queixava un tuitaire. “Vull plorar molt fort. Una hora i mitja perquè em surti això: esgotades”, lamentava una altra internauta.

En realitat, no és que les entrades hagin volat de seguida, tot i que Ficomic -organitzador del festival- ha permès que es compressin fins a 10 alhora. Alguns aficionats han estat capaços d’obtenir passis, però carregant-se de paciència i esprement l’enginy per desxifrar l’antídot per esquivar els impediments per completar la compra. “Aneu donant al nombre [d’entrades] que voleu tota l’estona, així es com em va deixant a mi perquè es van alliberant algunes”, ha recomanat una noia que ha pogut adquirir dos tiquets, que costen 12 euros cadascun.

Les dificultats, però, han tornat a derivar en missatges gairebé desesperats per recomprar entrades a qui en disposés. “Compro dues o tres entrades pel Saló del Manga dissabte o diumenge. Pago fins a 20 euros per entrada”, s’ha ofert una noia a Twitter. “Compro entrades pel Saló del Manga pel diumenge 31, m’urgeix”, ha provat sort una altra. “Compro entrades pel Saló del Manga el dilluns dia 1 a 15 euros”, ha escrit un noi.

El caos per poder treure els passis i la demanda propagada per les xarxes socials ha incitat alguns a voler fer l’agost amb la revenda. Un internauta que deia posseir 10 entrades per dissabte les oferia cadascuna a 30 euros, més del doble del preu oficial. Difícilment seran vàlides per accedir al recinte de la Fira de Barcelona, perquè els passis que l’organització ha tret aquest dilluns inclouen el nom del comprador, precisament per evitar el mercadeig.

Els perfils oficials de Ficomic no han ofert cap explicació aquesta tarda sobre les noves dificultats per aconseguir els tiquets. Tot i així, sí que ha advertit els últims dies del risc d’estafa en cas de fer-se en la revenda amb entrades que és probable que després no permetin visitar el popular festival.

Més notícies
Imatge d'arxiu d'una edició anterior de l'Automobile, el 2019 / ACN
Barcelona es prepara per una tardor plena de congressos
Notícia: Barcelona es prepara per una tardor plena de congressos
Comparteix
L'agenda de Fira de Barcelona inclou més de 40 salons, congressos i esdeveniments
El primer tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni, en imatge d'arxiu / ACN
Barcelona descarta acollir l’Exposició Universal 2030
Notícia: Barcelona descarta acollir l’Exposició Universal 2030
Comparteix
El govern municipal considera que “no es donen les condicions” perquè no encaixa amb el model que volia l’Ajuntament

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa