Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La pluja esguerra el retorn del toc d’inici de les Festes de la Mercè
  • CA

La pluja ja ha començat a provocar afectacions en la Festa Major de la Mercè. Pocs minuts després del començament del Toc d’inici, s’ha aturat per una pluja intensa i els músics han començat a recollir ràpidament. Només han pogut actuar els esbarts, no hi ha hagut capgrossos, gegants, bèsties, trabucaires, els entremesos del Seguici Popular ni tampoc una colla de diables formada per membres de diverses colles de Barcelona, entre altres espectacles de cultura popular que s’esperaven amb moltes ganes després de més de dos anys sense poder celebrar les festes amb normalitat per la pandèmia.

Les pluges ja han fet que, durant una estona, s’hagi cancel·lat el concert de Lucía Fumero & Rita Payés, però finalment s’ha tornat a posar en marxa. En principi el concert es fa al Teatre Grec. D’altra banda, s’ha canviat la ubicació dels concerts que s’havien de fer aquest divendres a la Nau Bostik, al districte de Sant Andreu. En principi, es faran a la Fabra i Coats. A més, les pluges posen en risc la resta de concerts previstos per a aquest divendres. Entre els concerts més destacats es troben els de La Oreja de Van Gogh, Alizzz, Sin Bragas i Luna Ki. El mal temporal podria allargar-se fins a aquest dissabte al matí i podria tornar al vespre, la qual cosa podria provocar cancel·lacions d’altres actes i concerts.

Un moment especial

El Toc d’inici és sempre un dels moments més especials de la Mercè, quan la plaça Sant Jaume s’omple de gent amb ganes de festa just després del pregó. A més dels espectacles de cultura popular, un castell de focs es dispara des del terrat de l’Ajuntament per anunciar que, per fi, les festes més importants de la ciutat han començat.

Pel que fa al pregó d’enguany, l’ha protagonitzat Carla Simón, la directora de la pel·lícula Alcarràs, premiada amb l’Os d’Or a la Berlinale. Durant una part del pregó, Simó ha parlat de les persones immigrants i les migracions que es fan del camp a la ciutat. Per part seva, l’alcaldessa Ada Colau també ha dit, entre altres, que cal que les persones que no tenen papers siguin regularitzades immediatament.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Barceloní. a setembre 24, 2022 | 06:30
    Barceloní. setembre 24, 2022 | 06:30
    Ja és molt que a la Colau se li hagi posat a ploure.
  2. Icona del comentari de: Barceloní. a setembre 24, 2022 | 06:30
    Barceloní. setembre 24, 2022 | 06:30
    Ja és molt que a la Colau se li hagi posat a ploure.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa