Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La Barcelona de les alçades s’estrena triomfant al 48h Open House
  • CA

Un èxit rotund. L’estrena de la Torre Mapfre al 48h Open House Barcelona ha superat totes les expectatives i s’ha convertit en un dels grans reclams de la tretzena edició d’aquestes jornades de portes obertes a edificis singulars de la capital catalana.

L’edifici de 154 metres d’alçada -el gratacel més alt de Catalunya juntament amb l’Hotel Arts, que té una alçada idèntica- va esgotar en pocs minuts les més de 1.000 entrades disponibles. Els afortunats que van aconseguir reservar plaça s’han acostat aquest dissabte al front litoral per poder accedir a la imponent torre i contemplar des del seu punt més alt les vistes panoràmiques que aquesta ofereix de la capital catalana.

“La torre Mapfre tothom la coneix i la veu per fora. Però avui podem entrar-hi dins, conèixer què amaga a l’interior i les seves magnífiques vistes”, assenyalava aquest matí en declaracions a l’ACN Miquel Zuzama, coordinador del 48h Open House. Precisament, aquesta cara desconeguda i oculta de l’edifici ha estat el fet que més han destacat els visitants que han tingut l’oportunitat de viure l’experiència. “Avui tenia l’única oportunitat de veure la torre Mapfre per dins i no l’he desaprofitada. La visita ha estat curta, però molt interessant. He pogut conèixer la història de l’edifici i com està fet”, explicava a l’ACN Joan Olivé, un jove veí de la ciutat.

Cal recordar que aquest emblemàtic edifici -que actualment acull oficines i que va ser dissenyat per MBM arquitectes i Albert Puigdomènech (pla d’ordenació de la Vila Olímpica) entre el 1985-1992– només es podia visitar aquest dissabte fins a les set de la tarda, ja que demà no tornarà a obrir-se al públic.

Quatre hores de cua al palau inèdit

L’altre gran reclam de la tretzena edició d’aquestes jornades ha estat el palau noucentista on està ubicada la Fundació Julio Muñoz Ramonet. Aquest espectacular edifici situat al número 282 del carrer de Muntaner sí que obrirà demà diumenge, però la previsió és que es repeteixin les cues de fins a quatre hores que s’han registrat avui per poder accedir.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa