Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Com i quan podràs pujar al gratacels més alt de Catalunya: només un dia
  • CA

43 plantes i 154 metres, una peça imprescindible per entendre i reconèixer l’skyline de la capital del país. I és també el gratacels més gran de Catalunya, a costat del seu company Hotel Arts, amb una altura idèntica. La Torre Mapfre és un dels edificis que podràs visitar de forma excepcional, i només durant un dia, gràcies al 48h Open House Barcelona, i per només 2 euros. La visita és només el 22 d’octubre. Actualment acull oficines, i va se dissenyat per MBM arquitectes i Albert Puigdomènech (pla d’ordenació de la Vila Olímpica) entre el 1985-1992.

Si bé, l’edifici no té un gran valor arquitectònic ni visualment és comparable a altres edificis emblemàtics de la ciutat, aquesta torre ofereix unes vistes espectaculars de la ciutat tant del mar com de la muntanya, motiu pel qual ja val la pena poder pujar-hi.

La Torre Mapfre i l'hotel Arts AJUNTAMENT
La Torre Mapfre i l’hotel Arts AJUNTAMENT

Un edifici olímpic

El projecte urbanístic de la zona de la Vila Olímpica es va estructurar en un sistema de franges (platges, passeig marítim, avinguda litoral, edificis aïllats i barri residencial). A la franja d’edificis aïllats es troba el gratacels de la Torre MAPFRE, formada per un nucli central de formigó armat, un perímetre de pilars retirat del pla de façana i vidres inclinats per al tancament. L’any 2016 es va fer una reforma important a la torre: se’n va millorar l’eficiència energètica, s’hi van introduir espais adequats per a les noves formes de treball i es van renovar els accessos i les zones comunes.

El Palau Muñoz Ramonet, una altra bona opció

També en el marc de la 48h Open House podreu visitar un edifici que es va construir entre el 1917 i el 1921, obra d’Enric Sagnier i Villavecchia. Una joia que l’empresari Julio Muñoz Ramonet va deixar a Barcelona, el seu palau, que només obrirà un dia i serà la primera vegada que ho farà. I dins del Palau també s’hi podrà observar una àmplia col·lecció d’art formada per pintures, escultures, tapissos, i objectes d’art decoratiu.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa