Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La Sagrada Família ja supera els 135 metres d’alçada

La Sagrada Família avança amb la joia de la corona del temple. La torre de Jesucrist, la més alta de totes, ja supera els 135 metres d’altura. Es tracta d’un pas més, després que a l’abril assolís els 121,5 metres amb la col·locació del vuitè nivell. La previsió del temps és acabar l’any col·locant el dotzè nivell de la torre, moment en què aquesta arribarà als 130,75 metres. Un cop finalitzada farà un total de 172,50 metres, el que la convertirà en la torre més alta de la basílica.

Les altres construccions més recents són les torres veïnes dels Evangelistes Lluc i Marc. Les obres van acabar el passat mes de desembre, assolint els 135 metres. Aquestes dues infraestructures completen tres de les sis torres centrals del temple barceloní. El vídeo difós a finals de l’any passat per a les xarxes socials de la basílica mostra els detalls finals d’un procediment complicat que ha seguit al detall les indicacions que va deixar Antoni Gaudí.

S’ha encarit la construcció

La Sagrada Família va aconseguir recaptar el 2022 més de 100 milions d’euros. El marge per invertir en la construcció del temple, però, ha estat inferior a altres anys, fruit d’una crisi inflacionista que ha apujat els costos de construcció. Segons el director general de la Fundació Junta Constructora Sagrada Família, Xavier Martínez, el preu d’alguns materials han crescut entre un 20% i 30%.

Veïns afectats pel temple

La construcció del temple no només topa l’increment dels preus, sinó també amb un pla que ‘fa fora’ els veïns del voltant. Per poder fer una de les escalinates tal com les va dissenyar Gaudí, caldria enderrocar un bloc de pisos del voltant. “Som els hereus del projecte d’Antoni Gaudí, i el que ell va deixar contempla que s’ha de construir l’escala”, ha dit. Segons l’associació Afectats pel Temple, hi ha 3.000 habitatges afectats. En declaracions al TOT Barcelona, aseguraven que “és la Sagrada Família la que s’ha d’adaptar al barri i no el barri a la Sagrada Família”.

Comentaris

 1. Icona del comentari de: Barceloní a abril 28, 2023 | 10:46
  Barceloní abril 28, 2023 | 10:46
  Doncs ja té la matexa alçada que la presa de Susqueda. I encara no està acabada.
 2. Icona del comentari de: Joan Lliure a abril 28, 2023 | 11:50
  Joan Lliure abril 28, 2023 | 11:50
  En que quedem? La torre ja supera els 135 metres o d'aqui a final d'any en tindrá 130,75 metres?. No us aclareu!
 3. Icona del comentari de: Barceloní independentista a abril 28, 2023 | 17:20
  Barceloní independentista abril 28, 2023 | 17:20
  Per a tenir unes "referències", la torre Eiffel fa 300m d'alçada; el Tibidabo 516,2m d'altitud, sobre el nivell del mar; Montjuic, cim que Gaudí amb la S.F. no va voler superar perquè era una obra de "Déu" 177,72m sobre el nivell del mar; el cim del Turó de la Rovira on hi ha les restes de la bateria antiaèria ( d'un poblat Ibèric i de barraquisme ) anomenades vulgarment "búnquers del Carmel", 261,8m d'altitud sobre el nivell del mar...

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa