Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Veïns afectats per la Sagrada Família: “El temple s’ha d’adaptar al barri”

La Fundació Constructora de la Sagrada Família ha compartit aquest dimecres en una roda de premsa el balanç del 2022 del temple. Ha parlat, entre altres, del nombre de visitants del 2022 i de la situació i del futur de les obres. Un tema clau del seu futur és l’escalinata que es podria construir una vegada s’acabessin les obres i sobre la qual s’ha pronunciat el president de la Fundació Junta Constructora de la Sagrada Família, Pere Esteve Camps. “Som els hereus del projecte d’Antoni Gaudí, i el que ell va deixar contempla que s’ha de construir l’escala”, ha dit. En aquest sentit, afegeix que per decidir si finalment es farà o no, encara s’ha d’iniciar una negociació.

Sobre el possible projecte tenen molt a dir els veïns de la zona, molts d’ells agrupats sota l’associació Afectats pel Temple, ja que podria repercutir en aproximadament 3.000 habitatges i comerços. Molts podrien acabar a terra. En aquest sentit, el vicepresident d’Afectats pel Temple, Francesc Pla, compateix al TOT Barcelona al premissa que defensa “sempre” l’associació. “És la Sagrada Família la que s’ha d’adaptar al barri i no el barri a la Sagrada Família”, indica i afegeix: “Hi ha veïns que viuen amb una espasa de Dàmocles, preguntant-se si casa seva anirà a terra o no”.

“Afectar el mínim d’habitatges”

Davant d’això també aposta per asseure’s a parlar. Pla considera que els veïns haurien de poder parlar amb l’Ajuntament per trobar una solució. “La construcció del monument hauria de continuar aconseguint que es vegin afectats el mínim d’habitatges”, indica.

Pel que fa a les converses amb l’Ajuntament, Pla assegura que no es produeix cap des d’abans del passat estiu. Durant la reunió, recorda, “semblava que el consistori tenia ganes de posar fil a l’agulla”. Finalment, però, no han tornat a tenir notícies per part seva. “Ja no en sabrem res perquè estem a prop de les eleccions. Ara estem més interessats a parlar amb els candidats”, sentència.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: El pobrecito hablador a març 01, 2023 | 16:32
    El pobrecito hablador març 01, 2023 | 16:32
    No senyor. El temple era abans que l edifici de Núñez y navarro
    • Icona del comentari de: Lluïsa Ubiergo a març 01, 2023 | 19:55
      Lluïsa Ubiergo març 01, 2023 | 19:55
      Núñez i Navarro sabia que aquella construcció no era correcte. A la escritura dels pisos constava que, quan la Sagrada Família necessités el terreny haurien de marxar. El que passa es que tothom va creure que la església no se acabaria mai, o al menys tant ràpid
  2. Icona del comentari de: Lluis Martin a març 02, 2023 | 15:40
    Lluis Martin març 02, 2023 | 15:40
    No pot haver cap impediment x la gran porta d entrada al conjunt mes grandios de la humanitat. Es l edifici religios mes alt del mon i possiblement el mes visitat. Els veins han de veure el canvi de ubicacio com una oportunitat unica de millora i revaloritzacio de la seva propietat. Al solar de aigues de bcn al mateix carrer mallorca hi ha espai x tothom. La rampa ha d arribar a la diagonal, pel mig de les dues mansanes. Maxim dialeg amb els veins i procurar que tothom surti ben parat.
  3. Icona del comentari de: Jaume a març 02, 2023 | 16:37
    Jaume març 02, 2023 | 16:37
    Quan es van fer les cases, ja se sabia que aquestes tard o d'hora acabarien al terra. Doncs au, ja ha arribat el moment.
    • Icona del comentari de: Joan a març 03, 2023 | 23:16
      Joan març 03, 2023 | 23:16
      Quines cases Jaume?
  4. Icona del comentari de: Anònim a març 03, 2023 | 23:15
    Anònim març 03, 2023 | 23:15
    Quines cases Jaume?

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa