Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Descobreixen restes de pintures medievals al Museu Picasso

Les obres de restauració de les façanes dels patis dels edificis medievals que són part del Museu Picasso han deixat una sorprenent troballa al descobert: restes de pintures medievals. Tal com ha informat l’ACN, el descobriment es va produir el passat mes de maig, concretament al porxo d’entrada del carrer Montcada que permet accedir al pati Berenguer Aguilar. La troballa es va traslladar a l’arquitecte Jordi Poral, director facultatiu de l’obra, i al Dr. Reinald González, historiador que lidera les obres. Segons ell, les restes són del segle XVI. El següent pas és fer un estudi per esclarir quin és el seu estat de conservació i les principals afectacions.

D’altra banda, de moment s’ha estimat que es conserva entre el 65 i el 75 % de decoració en les peces originals. Tanmateix, en les restes s’han identificat animals, vegetals, figures geomètriques i possibles escuts. La inspecció visual va anar a càrrec de les restauradores Noemí Jiménez i Tina Núñez. També es van fer fotografies.

Les obres han servit per garantir una millor conservació dels elements

Pel que fa a les obres de restauració en general, es van acabar el passat agost. Els treballs es van fer en dues fases i es van fer als patis del Palau Berenguer d’Aguilar, Palau Meca, Palau Baró de Castellet i Palau Finestres, la qual cosa va fer que s’actués en 2.400 m2. Aquestes obres han servit per recuperar elements constructius històrics i garantir una millor conservació dels elements en general, entre altres.

L’Ajuntament ha estat l’encarregat de finançar aquest projecte i ha comptat amb el suport del Departament de Cultura. De moment, aquesta és la primera actuació de les previstes per restaurar i modernitzar el museu, un dels meus importants de Barcelona. Aquest dilluns han començat els treballs de restauració de les façanes exteriors del carrer de Montcada.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: LA VERITAT a octubre 25, 2022 | 09:16
    LA VERITAT octubre 25, 2022 | 09:16
    Petita errada de l'artícle, si són del segle XVI són Modernes i no Medievals.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa