Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El CosmoCaixa i el Museu Picasso superen el milió de visitants
  • CA

El Museu Picasso i el CosmoCaixa han sigut els dos museus més visitats de Barcelona el 2019, segons les dades que s’han fet públiques aquest dijous. Les dades difoses pels responsables d’aquests equipaments indiquen que el museu del carrer Montcada dedicat a l’obra del pintor malagueny que va estar establert a Barcelona ha superat per primera vegada el milió de visitants, amb un total de 1.072.887 persones, recull l’Agència Catalana de Notícies (ACN).

Amb aquestes xifres, el segueix de molt a prop el CosmoCaixa, que va rebre un total de 1.002.965 visitants. Van ser 43.000 menys que el 2018, fet que els seus responsables atribueixen al fet que la remodelació de la sala Univers va obligar a tancar-la des del gener fins a la reobertura de la nova sala permanent al juliol. Des d’aleshores, 502.349 persones han visitat aquesta sala, un viatge per la ciència des del Big Bang fins a les últimes fronteres del coneixement en un espai de 3.500 metres quadrats. De les exposicions temporals, ‘Miralls. Dins i fora de la realitat’ ha sigut la més vistada i una de les que ha tingut més èxit en la història del CosmoCaixa. Hi han passat 509.000 visitants, i encara hi ha temps per veure-la fins al 23 de febrer.

També un altre dels espais de “la Caixa”, el CaixaForum, ha tancat el 2019 està entre els més visitats. Hi han passat 674.594 persones. Les mostres amb més èxit han sigut ‘Velázquez i el Segle d’Or’, ‘Luxe. Dels assiris a Alexandre el Gran’ i ‘Max Beckmann. Leipzig, 1884 – Nova York, 1950’. 

Pel que fa a altres espais destacats, el Museu d’Art Contemporani de Barcelona (MACBA) ha tancat el 2019 amb 357.029 visitants, 26.000 més que l’any anterior. L’exposició sobre Jaume Plensa, que va durar gairebé cinc mesos, va atreure 118.623 visitants. Però els responsables del museu consideren que l’increment global de visitants es deu en gran part a la renovació de l’exposició de la col·lecció ‘Un segle breu’ i als ‘Dissabtes MACBA’, que permeten la visita gratuïta els dissabtes a la tarda.

Més notícies
La Nit dels Museus atrau a més de 168.000 persones a Barcelona
Notícia: La Nit dels Museus atrau a més de 168.000 persones a Barcelona
Comparteix
El Recinte Modernista de Sant Pau i el MACBA han estat els més visitats de la ciutat
Piquets informatius i alt seguiment de la vaga dels treballadors del Museu Picasso
Notícia: Piquets informatius i alt seguiment de la vaga dels treballadors del Museu Picasso
Comparteix
El comitè assegura que mantindran la protesta fins que no es tornin a contractar els 7 auxiliars acomiadats
Nova vaga indefinida al Museu Picasso
Notícia: Nova vaga indefinida al Museu Picasso
Comparteix
La Fundació del museu ha accedit a subrogar el personal de neteja a una nova empresa després que l'actual hagi entrat en preconcurs de creditors
L’Ajuntament dubta de la qualitat cultural del projecte del museu Hermitage
Notícia: L’Ajuntament dubta de la qualitat cultural del projecte del museu Hermitage
Comparteix
El comissionat de Cultura, Joan Subirats, recela del seu impacte urbanístic i econòmic a la Barceloneta

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa