Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La particularitat del passeig de Gràcia que irritarà més d’un

Tothom coneix algú, si bé no és ell, que no suporta que les coses no estiguin ben alineades o que no segueixin un mateix ordre. El típic que es desconcentra quan veu un quadre en diagonal o els diferents coberts de la taula no sense segueixen un mateix patró. Doncs bé, el passeig de Gràcia vist des del cel no és apte per tots aquests. Tal com explica El Boig de Can Farga a Twitter, aquesta avinguda és torta.

El passeig de Gràcia és una avinguda prèvia al Pla Cerdà que va crear l’actual eixample, amb els carrers ben simètrics. Originalment era un camí de carro (l’antic camí de Jesús) que conduïa des de la Barcelona del segle XVIII fins a l’actual barri de Gràcia, en aquells moments una vila propera a la capital. Tal com explica l’usuari a Twitter, el passeig no tenia força suficient per liderar l’orientació dels carrers durant la reforma de Cerdà i ara es pot veure com no està paral·lel a la resta.

Queixes per la brutícia que hi ha a l’Eixample

L’Eixample ha saltat a l’agenda pública últimament pels problemes de neteja que arrossega. El president de l’Associació d’Amics del Passeig de Gràcia, Lluís Sans ha denunciat de manera reiterada que l’Eixample està “desordenat i brut“, amb els contenidors a vessar i amb els espais enjardinats descuidats, encara que també es cert que el passeig de Gràcia no està en una situació tan complicada com els seus carrers veïns. Tanmateix, fa uns dies Sans va queixar-se al programa Bàsics de Betevé que “tenim una ciutat una mica abandonada. Barcelona és una ciutat maca i la tenim amb una cara lletja per falta de cura municipal“.

Justament, la neteja de la ciutat ha estat un dels temes claus del Ple de l’Ajuntament d’aquest divendres. L’oposició en bloc ha reprovat la gestió que està fent el govern municipal en aquest aspecte. El ple va viure un dels moments més tensos de la legislatura amb un cara a cara entre Ernest Maragall i Jordi Martí.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Tal com raja a octubre 31, 2022 | 08:35
    Tal com raja octubre 31, 2022 | 08:35
    I què que no sigui recte?

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa