Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El Palau Güell s’ampliarà i permetrà la visita a la totalitat de l’edifici
  • CA

La Diputació de Barcelona ampliarà el Palau Güell, amb l’objectiu, entre altres, de permetre la visita a la totalitat de l’edifici d’Antoni Gaudí. Per això calen unes obres de millora dels edificis annexes al Palau, com ho són la Casa Jordà i l’edifici annex a la Casa Fradera, que permetrean gaudir de 500 metres quadrats més d’espai. Els nous indrets acolliran serveis de caràcter tècnic o d’atenció al públic que actualment s’ofereixen des de les dependències del Palau restringides al públic.

Un dels aspectes més remarcables és l’obertura al públic de les dependències que Eusebi Güell va ocupar pels seus negocis: el despatx, la zona d’administració i l’antiga biblioteca. Aquests espais tenen un alt valor arquitectònic i són “essencials” per entendre les funcions de l’edifici en la seva totalitat, com ha assegurat la Diputació de Barcelona, a través d’un comunicat.

“La Diputació de Barcelona, que vetlla pel patrimoni històric i artístic que gestiona, farà un important esforç per donar aquest nou impuls al Palau Güell perquè som conscients del valor emblemàtic de l’obra de Gaudí, una obra que és present en diversos municipis de la província de Barcelona, no solament a la capital”, ha assegurat la presidenta de la Diputació de Barcelona, Núria Marín. “D’aquesta manera, el Palau afronta amb garanties els reptes del segle XXI, de la cultura segura, sostenible i per a tothom, un pla perquè les portes del Palau s’obrin encara més a la ciutat, al país i al món i on el Palau serà més modern tot preservant la seva història”, ha afegit.

El vicepresident primer de la Diputació de Barcelona, Jaume Collboni -alhora primer tinent d’alcalde a l’Ajuntament de Barcelona-, ha explicat que “el Palau tindrà més capacitat, i podrà ampliar la seva programació educativa, entre d’altres, tot en el marc d’un dels mandants de la corporació més fructífers on s’ha presentat fa pocs dies el nou pla d’usos de l’Escola Industrial i avui el projecte d’ampliació del Palau Güell. En conjunt un esforç històric per revitalitzar el cor de la ciutat de Barcelona”.

“El pla d’ampliació i protecció també millorarà l’atenció al públic i l’acollida dels visitants, així com les tasques de prevenció, resolució i control d’incidències en la conservació del Palau”, expliquen. “De la mateixa manera, inclou millores destacables en les condicions de seguretat, evacuació i accessibilitat a l’edifici, garantida a totes les plantes de l’edifici”, afegeixen.

La Diputació de Barcelona és propietària del Palau Güell des de 1945, quan Mercè Güell López, la filla petita d’Eusebi Güell, el va donar amb la condició que es preservés l’edifici i se li donés un ús cultural. Des d’aleshores, la Diputació en garanteix la conservació, recerca i difusió; així com la prestació de serveis de qualitat des d’un model de gestió sostenible, participatiu i de proximitat. L’edifici és declarat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO i és l’únic de Gaudí de titularitat pública i l’únic al casc antic de Barcelona. Es pot visitar de forma virtual a través d’aquest enllaç que la mateixa institució ha habilitat i mitjançant el qual es pot fer un recorregut per les diferents estances, però sense moure’s de casa.

Més notícies
Cartell de les festes de Santa Eulàlia / Ajuntament de Barcelona
Aquests són els museus que són gratuïts durant Santa Eulàlia
Notícia: Aquests són els museus que són gratuïts durant Santa Eulàlia
Comparteix
De l'11 al 13 de febrer Barcelona acull la Festa Major d'Hivern amb un grapat d'activitats per a tots els públics
Una restauradora retoca una de les pintures murals del Pati de les Papallones, a la Pedrera / Marga Cruz
La Pedrera reobre el tresor pictòric recuperat de les seves entranyes
: La Pedrera reobre el tresor pictòric recuperat de les seves entranyes
Comparteix
Després de nou mesos de restauració, es recobra l'esplendor dels murals del Pati de les Papallones, que enlluernaven l'interior de l'edifici de Gaudí
La façana principal de l'Hospital de Sant Pau | wikipedia
Edificis emblemàtics de Barcelona obren les seves portes per Sant Jordi
Notícia: Edificis emblemàtics de Barcelona obren les seves portes per Sant Jordi
Comparteix
Per celebrar la Diada, molts edificis ofereixen visites gratuïtes
L'escala d'una de les finques del carrer Lancaster adquirides per l'Ajuntament / Jordi Play
“Fa tres anys i mig que l’Ajuntament va comprar l’edifici i això segueix sent una ruïna”
Notícia: “Fa tres anys i mig que l’Ajuntament va comprar l’edifici i això segueix sent una ruïna”
Comparteix
Els veïns de tres finques del carrer Lancaster denuncien tota mena de deficiències i manca de respostes del govern municipal

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa