Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Un filtre per ‘esborrar’ la polèmica lona publicitària de la Catedral

La polèmica lona publicitària que cobreix el cimbori de la Catedral de Barcelona ha tornat a primera línia aquesta setmana. La polseguera causada per aquest anunci de grans dimensions ha esperonat la creativitat d’un grup de ciutadans que ha decidit idear un sistema per esborrar de manera momentània aquesta pancarta i recuperar de manera força acurada l’aspecte original de la Catedral.

Segons ha avançat Betevé i ha pogut confirmar el TOT Barcelona, diversos cartells amb un codi QR han aparegut penjats d’algunes parets d’edificis de la zona, en els accessos del pàrquing que s’estén per sota de la plaça que dona a l’emblemàtic recinte eclesiàstic o enganxats a terra, just davant de la Catedral. Les persones que escanegin aquest codi seran redirigides a l’aplicació Instagram, on podran activar un filtre que reprodueix una imatge quadrada de la part del temple actualment coberta per la lona i, per tant, no visible per als visitants.

Un cop oberta l’aplicació, només s’ha d’encaixar aquesta imatge predeterminada amb la silueta de la Catedral per així aconseguir una representació força acurada de com quedaria l’edifici sense el gegant anunci. De fet, l’aplicatiu ofereix el mateix enquadrament d’aquesta part del temple en diferents gammes de colors per adequar-la al moment del dia i el color del cel de fons.

Segons figura en els cartells, aquesta iniciativa porta per nom Adeu Ad i compta amb un perfil a les xarxes socials on comparteixen alguns dels lemes utilitzats en aquesta campanya com Hi ha una mica de Catedral en la teva lona publicitària o Molt Smartphone per a una lona tan poc smart.

Una il·luminació que contradiu la normativa municipal

Cal recordar que aquesta anuncia ja va ser objecte d’una altra polèmica fa poc més d’una setmana pel sistema de llums amb el qual s’il·lumina al capvespre. La potent il·luminació nocturna de l’edifici eclesiàstic havia passat desapercebuda fins ara fa unes setmanes, quan diversos professionals del món del disseny i la il·luminació es van fer ressò a través de les xarxes socials d’una fotografia on es veu l’aspecte que presenta la façana quan s’engeguen els focus que es projecten sobre aquesta lona.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa