Els Jardins de Pedralbes han estat escenari d’un dels espectacles de llums de Nadal de la ciutat més grans. Però el fet d’insta·lar un gran muntatge en un parc declarat Bé Cultural d’Interès Nacional ha generat controvèrsia administrativa i també rebuig veïnal. Finalment, i després que l’espectacle hagi operat sense permís de la Generalitat durant un mes llarg, Natura Encesa ha obtingut el permís de Cultura pocs dies abans de tancar. En aquest cas, l’Ajuntament de Barcelona havia de sol.licitar el permís preceptiu de la Generalitat perquè l’espectacle s’instal.lés en aquest espai protegit, que és propietat de les dues administracions. Però tant la petició de l’Ajuntament com la resolució del Govern van arribar molt tard.

Amb tot, s’ha tornat a generar el debat: la ciutat protegeix prou bé el seu patrimoni? El cas dels Jardins de Pedralbes no és pas l’únic. Diversos edificis amb valor històric i artístic no obtenen la protecció necessària i es veuen amenaçats. Per exemple, una caseta de nines de trencadís situada al barri del Putxet, una construcció centenària, tapiada i vandalizada, que es degrada a l’espera d’una solució municipal que no arriba. O la Granja Montserrat, a Vallbona, en perill d’esfondrament i a l’espera que el consistori hi actuï. També és un clar exemple el Taller Masriera, un petit teatre en mans de l’Ajuntament i en risc d’enderroc.

here

També és el cas de la torre medieval Mas Enrich, a la plaça Ciutadella del barri d’Horta, que fa anys que es troba en un estat ruïnós i que va haver de ser precintada fa unes setmanes davant el risc d’esfondrament de l’edifici, que s’havia convertit en un magatzem de ferralla. Els veïns fa temps que reclamen a l’Ajuntament que l’expropiï i el restauri per evitar la pèrdua de més patrimoni històric al barri.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: T@M a gener 25, 2022 | 11:48
    [email protected] gener 25, 2022 | 11:48
    Us oblideu de comentar que per exemple part de la muralla antiga de la ciutat al paral.lel està en periode de decadència, part de la muralla romana a la sortida de Barcelona se la van carregar fa poc, l'edifici del laberint d'horta, etc.... aixi podria seguir tot el dia. Quina vergonya d'ajuntament.

Nou comentari

Comparteix