Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Enderroquen una joia modernista al barri del Putxet
  • CA

Nova pèrdua de patrimoni arquitectònic a Barcelona. Aquesta vegada ha estat al barri del Putxet i el Farró, al districte de Sarrià-Sant Gervasi. El compte de Twitter Barcelona Singular, habitual passejador dels carrers i racons de Barcelona, ha denunciat l’enderroc de la Torre Paula Canalejo, al carrer Homer, 27, una joia modernista que, segons explica el regidor de JxCat, Jordi Martí, no estava catalogada.

Segons ha explicat Jordi Martí, el grup de JxCat va tenir coneixement dels plans d’enderroc el passat mes de maig i van registrar una pregunta al govern municipal, que va confirmar que es tractava d’un edifici sense catalogar, però que havia “pactat amb la propietat la preservació de part de la façana i d’algun altre element”. Fonts municipals han confirmat al TOT Barcelona que la finca no té “protecció patrimonial”, però ha matisat que es tracta d’un “enderroc parcial” i que, en el marc del procés de “revisió del catàleg municipal” que està fent l’Ajuntament de Barcelona, “es conservarà la façana i el jardí, que són els elements amb més importància patrimonial”.

L’edifici, conegut al barri com la Torreta, havia estat una “residència geriàtrica”, segons el periodista Marc Piquer –autor darrere de Barcelona Singular–, on hi va viure i treballar entre el 1942 i el 1987 el pintor i dissenyador gràfic Will Faber Zietz. Era obra de l’arquitecte modernista Adolf Ruiz i Casamitjana, autor de nombrosos edificis a Barcelona com la Casa Llorenç Armengol de la rambla Catalunya o de la Torre Andreu, més coneguda com la Rotonda, al passeig Sant Gervasi.

Enderrocs polèmics

La nova polèmica ha sorgit només una setmana després que se sabés que una promotora privada havia enderrocat, aquesta vegada sense permís de l’Ajuntament, part del mur del passatge Antic de València, una via medieval d’origen romà, durant les obres per construir un bloc de pisos al nucli de la Satalia, al barri del Poble-sec. En aquesta ocasió, es tractava d’unes obres “il·legals” i els serveis tècnics van aturar els treballs només tenir-ne coneixement.

L’antic camí de València, al Poble-sec, on s’ha enderrocat un mur medieval / @Bcnsingular

El regidor del districte de Sants-Montjuïc, Marc Serra, va anunciar que l’Ajuntament havia obert un expedient a l’empresa, que s’enfronta ara a una multa de fins a 150.000 euros i que haurà de reconstruir el mur danyat amb les pedres originals, que provenien de la pedrera de Montjuïc i encara es conserven.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Amb els comuns no podem a octubre 05, 2021 | 15:44
    Amb els comuns no podem octubre 05, 2021 | 15:44
    Una més de la frau kolau, eloi badia ....
  2. Icona del comentari de: Comuna.psc, merda als carrers. FORA Pkis, fora COLLBONI a octubre 05, 2021 | 16:41
    Comuna.psc, merda als carrers. FORA Pkis, fora COLLBONI octubre 05, 2021 | 16:41
    Colau terrorisme OKUPA.DROGUES GRATIS
  3. Icona del comentari de: cabroncete a octubre 06, 2021 | 11:22
    cabroncete octubre 06, 2021 | 11:22
    colau no será un topo de Vox ?
  4. Icona del comentari de: Si a octubre 06, 2021 | 11:56
    Si octubre 06, 2021 | 11:56
    A Sant Feliu de Guíxols van fer el mateix amb el 99 per cent dels edificis històrics del passeig marítim. Tot a terra per posar blocs de pisos i hotels. Gràcies a l'ajuntament i als constructors.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa