Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Un edifici històric de l’Eixample se salva de ser enderrocat
  • CA

L’edifici singular de la Unió Cooperatista Barcelonesa, a l’Eixample, no anirà a terra. L’Ajuntament de Barcelona s’ha compromès a catalogar-lo com a patrimoni de la ciutat per evitar que sigui enderrocat, tal com exigia un grup veïnal, ha informat betevé.

L’immoble situat al número 176 del carrer Comte d’Urgell corria perill des que l’Església, que té la propietat de la finca, tanqués un acord amb l’hospital Clínic per derrocar l’antiga seu de la Unió Cooperatista Barcelonesa i alçar en el seu lloc un centre d’investigació. Davant de la petició de la plataforma Salvem Unió Cooperatista Barcelonesa que es blindés l’edifici, el districte de l’Eixample ha explicat que els informes encarregats avalen el valor històric de l’immoble que justifica que es preservi.

El districte ha assenyalat que falta per conèixer l’informe patrimonial, que delimitarà el grau de conservació que s’atorga a la finca. L’estudi també serà determinant per seleccionar els elements que serà obligatori protegir.

La tinent d’alcalde d’Urbanisme, Janet Sanz, ha celebrat que es freni l’enderroc de l’antiga Unió Cooperatista Barcelonesa. Sanz l’ha definit com “una gran notícia” i ha subratllat “la importància d’incorporar mecanismes urbanístics que protegeixin aquells edificis que conformen la memòria” de Barcelona.

Entitats de l’Eixample proposen que l’edifici es remodeli per obrir-lo perquè presti servei al veïnat o que es converteixi en un equipament autogestionat. Queda per veure la posició de l’Hospital Clínic, que preveia el seu propi projecte en l’emplaçament on s’aixeca l’edifici emblemàtic.

L’edifici és un exponent del potent moviment cooperativista de la capital. Acollia una parròquia fins fa un any. L’immoble disposava d’una gran sala d’actes, on van celebrar-se mítings i actes de personalitats il·lustres del primer terç del segle XX. La Unió Cooperatista Barcelonesa es va fundar el 1927 i es va instal·lar a l’immoble de l’Eixample a partir de 1931. Entre altres sales, incloïa un cafè , un forn de pa i una biblioteca.

Més notícies
Els Mossos d'Esquadra detenint una persona / ACN
Detinguts dos joves i dos menors per atracar altres nois a la Diagonal
Notícia: Detinguts dos joves i dos menors per atracar altres nois a la Diagonal
Comparteix
Dos dels arrestats tenen 18 anys i els altres dos implicats, 17 i 16 anys
Vianants amb mascareta als carrers de Barcelona durant la 6a onada de pandèmia per Covid-19 / Jordi Play
La Covid afluixa a Barcelona: un 45% menys de positius que fa una setmana
Notícia: La Covid afluixa a Barcelona: un 45% menys de positius que fa una setmana
Comparteix
El risc de rebrot de la malaltia ha caigut un 27% des de la setmana de reis

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Dionisia Batista Farrés a febrer 01, 2022 | 10:44
    Dionisia Batista Farrés febrer 01, 2022 | 10:44
    També va ser un colegit . IPSI San Isidoro .que i van anar els meus fills ...espero el conservi. I casi algo molt útil
  2. Icona del comentari de: Bgm a febrer 01, 2022 | 22:02
    Bgm febrer 01, 2022 | 22:02
    Pobre Barcelona. Otra estupidez más de este ayuntamiento. Qué hará la gestión social? Una casa okupa? Y seguro q el clínico no dice nada para no molestar... Basta ya de la degradación de Bcn y especialmente del Eixample.
  3. Icona del comentari de: Carlos a febrer 02, 2022 | 11:45
    Carlos febrer 02, 2022 | 11:45
    Així no anem endavant

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa