Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La Covid afluixa a Barcelona: un 45% menys de positius que fa una setmana
  • CA

La variant òmicron comença a donar un petit respir en l’agitadíssima velocitat de transmissió que es va començar a detectar pels volts de Nadal. A Barcelona, de fet, la darrera setmana s’ha registrat una davallada dels positius molt notable. S’ha passat dels 44.000 positius registrats a 24.000 en només una setmana. Això és un 45% menys de casos. Les xifres de contagi actuals s’acosten força a les que hi havia a la ciutat a l’inici de les festes de Nadal (22.062). Amb tot, la xifra continua essent molt elevada i no es pot abaixar la guàrdia.

Una altra dada rellevant és la caiguda del risc de rebrot, que la setmana del 7 al 13 de gener, després de les festes, estava en 5.375 punts i ara fa dues setmanes que està en 3.933 punts, el que significa una davallada del 27%, segons les dades del Departament de Salut de la Generalitat.

Per altra banda, El 44,8% dels barcelonins ja han rebut la dosi de reforç, segons les darreres dades de l’informe de vigilància de la Covid-19 a la ciutat. A més, el 86,6% de la població de Barcelona més gran de 12 anys ha rebut la pauta completa de 2 dosis de vacunació, i es reforça la cobertura en la franja d’edat més elevada de la població.

Farmàcia amb venda de productes contra la Covid-19. Jordi Play

En data 30 de gener, a Barcelona hi ha hagut 474.327 persones que han passat la Covid i que s’ha confirmat mitjançant una prova, el que suposa que el 27,5% de la població ha estat infectada pel virus. I han mort 7.778 persones des que va esclatar la pandèmia el març de 2020.

A tot Catalunya, es van registrar 200.000 positius entre el 21 i el 27 de gener, 52.000 menys que la setmana anterior, és a dir un 19% menys. Per tant, el descens de casos és molt més pronunciat a la capital que no pas al conjunt del país. D’aquesta manera, es confirmen les previsions de les autoritats sanitàries, que confien a poder normalitzar la gestió de la pandèmia abans que arribi la primavera.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa