Unes obres a la botiga de disfresses El Carnaval, al número 79 del carrer Diputació, a la Nova Esquerra de l’Eixample, han deixat al descobert un mosaic trencadís que havia estat ocult durant anys darrere les prestatgeries del local, segons ha avançat el compte del Twitter @bcnsingular. L’Ajuntament de Barcelona s’ha afanyat a respondre a la piulada de la troballa i assegura que ha parlat amb els responsables del comerç per conservar-lo.

Pla detall del mosaic d’Hermes trobat a l’Eixample / @bcnsingular

Marc Piquer, el periodista que hi ha darrere el conegut compte de Twitter, alertava amb ironia –sobretot basat en la seva llarga experiència documentant els racons de Barcelona– que potser era la primera i última oportunitat que hi hauria per veure’l, ja que aviat serà un forn de pà. “Gaudiu-ne ara que encara no l’han tapat, si és que no se’l carreguen”, deia en la seva piulada. Tot i això, aquesta vegada sembla que el consistori s’ha mogut de pressa.

Protegit i catalogat

“S’ha contactat amb els responsables del nou comerç i s’ha acordat la seva conservació, col·locant un parament de pladur al davant”, ha assegurat l’àrea d’Ecologia Urbana de l’Ajuntament, que també està treballant per documentar-lo i incloure’l a l’inventari municipal de mosaics. El mosaic descobert és la representació d’Hermes, el missatger del Déus Olímpics grecs i Déu del comerç, els oradors, els poetes o els viatgers, entre molts altres.

En el trencadís que ha aparegut a la botiga, obra del mosaïcista Armand Olivé Milian, Hermes porta el característic casc alat i el caduceu que el representen i va acompanyat d’una cavall. Fa uns mesos una altra obra d’Olivé no va tenir tanta sort i va acabar en un contenidor després que uns operaris arrenquessin part d’un mosaic en un passadís que connecta la rambla Prim amb el carrer Camp d’Arriassa, al barri de la Verneda i la Pau.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Dani_Andreuenc a octubre 22, 2021 | 14:44
    Dani_Andreuenc octubre 22, 2021 | 14:44
    “S’ha contactat amb els responsables del nou comerç i s’ha acordat la seva conservació, col·locant un parament de pladur al davant”, ha assegurat l’àrea d’Ecologia Urbana de l’Ajuntament... Quina merda d' Ajuntament, no?
  2. Icona del comentari de: JordiP a octubre 22, 2021 | 16:03
    JordiP octubre 22, 2021 | 16:03
    Em pregunto si els propietaris del forn no podrien conservar el mosaic dintre la botiga i a la vista dels clients. La paret ha d'anar a terra o no? Si la idea és tapar-ho amb un Pladur, a la botiga es veurà una paret blanca (o pintada). Per què no deixar el mosaic a la vista? Encara que alguna prestatgeria o mobiliari el tapés parcialement, no? Tenen idees de bomber.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa