Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El Parlament s’inunda de cultura popular

Per la Diada, cada any, diversos llocs emblemàtics de Barcelona es poden visitar. Un d’aquests llocs és el Parlament de Catalunya, un dels edificis amb més història i pes en la política catalana. Els altres són Palau de la Generalitat, el Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC), el Museu d’Història de Catalunya, l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya, el Museu d’Arqueologia de Catalunya, el Palau Robert i el Born Centre de Cultura i Memòria.

Les afores del Parlament de Catalunya s’han convertit en un aplec de cultura popular. Durant to el matí s’han pogut veure les actuacions dels Balls de Gitanes, el Ball de Panderos i el Ball de Pastorets de Barberà del Vallès, la Mulassa de Falset, l’esbart Som Riu d’Or, de Sant Fruitós de Bages, els gegants i gegantets de Capellades, i la Colla Bastonera Les Romanes.

Recorregut dins del Parlament

Els assistents han pogut passejar per un dels edificis polítics més representatius. La ruta comença a la planta baixa, avança fins a les sales dels ‘passos perduts’, el Saló dels Canelobres i altres zones del Parlament, com poden ser les sales de comissions i les de rodes de premsa o l’hemicicle. Els curiosos han pogut gaudir d’aquesta experiència completada amb una fulla informativa, escrita en set idiomes, català, aranès, castellà, anglès, italià francès, i alemany en el qual s’explicava la història i les curiositats de l’interior del Parlament de Catalunya.

Ofrena floral a Rafael Casanova

La delegació de l’Ajuntament de Barcelona, amb PP i VOX absents, ha fet la tradicional ofrena floral a Rafael Casanova. Collboni ha volgut apostar pel diàleg, i ha dit que els valors dels catalans són la: “Convivència, diàleg, diversitat i prosperitat“. El batlle socialista ha destacat que la labor de l’alcalde de Barcelona és la de vetllar per la defensa de la llengua i institucions catalanes. Per la seva banda, Xavier Trias i Ernest Maragall s’han mostrat favorables de l’amnistia i han destacat la importància de què l’independentisme vagi unit. Les diferents entitats esportives també s’han sumat a l’ofrena floral.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa