Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
On trobar neu a menys de dues hores de Barcelona
  • CA

Les nevades de finals de novembre i del pont de la setmana passada han fet que s’acumuli un gruixut mant blanc a diversos punts de Catalunya, en unes proporcions excepcionals a aquestes alçades de l’any. Tot i el marcat descens de temperatures dels últims dies, continua sent difícil preveure que la neu encatifi Barcelona, però els paisatges hivernals es poden gaudir i fotografiar a no molta distància de la capital catalana. On es pot anar a veure, tocar i jugar amb la neu no gaire lluny de la ciutat? Aquí alguns possibles destins per triar durant els pròxims dies de Nadal.

Un clàssic és Rasos de Peguera, l’única estació d’esquí i de muntanya de la demarcació de Barcelona i la més pròxima a la capital catalana. La nevada dels dies del pont ha deixat ben enfarinada l’estació més antiga del país, amb gruixos d’uns 30 centímetres a les diferents cotes. Entre altres activitats, s’ofereixen rutes guiades amb raquetes de neu els caps de setmana i els dies festius, des de les 09.00 fins a les 17.00 hores.

Rasos de Paguera és a una hora i 20 minuts en carretera des de Barcelona, aproximadament. Per arribar-hi, cal prendre la C-16, desviar-se en la sortida de Berga Nord, fer via fins a Sant Llorenç de Morunys i, a partir d’aquí, es troba el senyal en direcció a l’estació d’esquí a la següent cruïlla.

Una altra opció per visitar la neu invertint un temps de trajecte factible són les estacions d’esquí de les comarques de la Cerdanya, el Ripollès i el Solsonès. Dins d’un radi d’uns 150 quilòmetres des de Barcelona i a unes dues hores com a molt de trajecte en vehicle, es troben les estacions de Masella -acumula un portentós gruix de 60 a 100 centímetres de neu, segons la zona-; la Molina -de 30 a 80 centímetres de neu pols-; Port del Comte -amb gruixos de 20 a 50 centímetres en les seves 22 pistes-; Vall de Núria -de 50 a 80 centímetres de neu-, i Vallter 2000 -imponent presència de neu acumulada, de 85 a 100 centímetres amb gairebé totes les pistes obertes-.

Estacions d’esquí al marge, l’opció més pròxima a Barcelona on és factible confiar a trobar una bona catifa de neu és el Montseny. En tot cas, el fred dels últims dies no ha vingut acompanyat de nevades al parc natural, però caldrà estar atent per si la meteorologia és propícia i emblanquina també el massís, enclavat a menys d’una hora de la capital catalana.

Més notícies
El poble medieval de Rupit (Osona) està declarat Conjunt Històric-Artístic Nacional / iStock - Iakov Filimonov
Els pobles més nadalencs a prop de Barcelona
Notícia: Els pobles més nadalencs a prop de Barcelona
Comparteix
Tradicions com els pessebres vivents i les funcions d'Els Pastorets, senderisme i nuclis medievals: n'hi ha per a tots els gustos
Primer pla de Jaume Padrós, president del Consell de Col·legis de Metges de Catalunya
Padrós: vacances escolars ja i menys gent de compres per aturar la Covid
Notícia: Padrós: vacances escolars ja i menys gent de compres per aturar la Covid
Comparteix
El president del Col·legi de Metges prega a la Generalitat mesures urgents davant dels símptomes de col·lapse a la sanitat

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa