El dramaturg Joan Ollé ha negat haver tingut mai cap “comportament legalment reprovable” amb els alumnes de l’Institut del Teatre. Ho afirma en un comunicat que ha enviat a El Periódico un mes després que esclatés l’escàndol sobre els presumptes abusos a alumnes d’aquesta institució cultural destapat pel diari Ara. Segons afirma El Periódico, Ollé s’ha esperat a declarar davant la Comissió per la Prevenció de l’Assetjament Sexual, a la seu de la Diputació de Barcelona, de qui depèn l’Institut del Teatre, i un cop ho ha fet, el divendres 26 de març, ha donat el seu punt de vista sobre la qüestió al comunicat.

Al text assegura que no ha pretès mai “obtenir cap avantatge” de la posició de docent. Les denúncies sobre presumptes abusos sexuals i de poder van provocar la dimissió de la direcció de l’Institut del Teatre, que prèviament havia suspès Ollé de les seves funcions de docent a la institució després de 40 anys de trajectòria.

“Tinc l’absoluta convicció que mai he comès cap comportament legalment reprovable” cap als alumnes, “però em resulta ara evident que si la meva manera d’ensenyar i de comunicar ha pogut fer mal, de manera no intencionada, a algú, demano perdó tant als que m’han denunciat com als que no ho han fet”, afirma Ollé al text que reprodueix El Periódico.

També hi afirma que mai ha “pretès obtenir cap avantatge” de la posició de docent i admet haver “confraternitzat” amb els alumnes “fora de les hores de classe”. També afirma que “fins ara” ningú li ha fet saber “que s’hagi sentit molest, ofès o maltractat” pels seus actes o paraules. “Una altra cosa és que a alguns no els agradés el meu caràcter ni compartissin el meu sentit de l’humor. Però això no és cap delicte, ni una agressió a ningú”, afegeix.

A més assegura que “mai” ha mantingut “cap tipus de relació sentimental ni sexual amb cap alumna ni alumne en cap cas sota cap circumstància”, i reitera que no ha utilitzat mai la seva posició acadèmica “per assetjar ningú ni per treure’n partit de cap altra manera”. I afegeix: “Malgrat que els meus alumnes han sigut sempre majors d’edat i amb capacitat de consentiment, per mi aquesta ha sigut una línia vermella que mai he trepitjat”. També anuncia que estudia accions legals contra una publicació en la qual se’l va titllar de “depredador sexual”.

Finalment indica que està disposat a “discutir, valorar, donar la raó” i “si fa falta” tornar a disculpar-se amb els qui considerin que “alguns aspectes” de la seva “personalitat pedagògica” no són “els més adequats per a la seva sensibilitat, i es van sentir ferits”. Acaba demanant que no se’l condemni “abans de ser jutjat” i amenaça de denunciar qui l’hagi difamat.

Comentaris

    Ricard Març 31, 2021 | 09:48
    Amb tant d'enrenou hi ha alguna denúncia judicial pels fets reportats periodísticament contra el Sr. Ollé? Perquè sinò, mentre ningú es digni a acreditar res, el Sr. Ollé té dret a un rescabalament.
    Eulàlia Març 31, 2021 | 13:59
    No vull condenar aquest Sr. Però, faig una pregunta, s'han posat tots d'acord els alumnes d'anys anteriors i els actuals x acusar el Sr Ollé dels actes x els q s'el senyala? Per altra banda, ja no és excusa dir q no tenia constància q algú s'hagués sentit ofès, x la seva manera de fer!! Avui en dia, a la premsa de tot el món s'en parla cada dia, x tant ben informat n'estava, del q es pot fer i del q NO!!

Nou comentari

Més notícies
Concentració de rebuig a les pràctiques d'assetjament i abús de poder denunciades a l'Institut del Teatre, en imatge d'arxiu / Europa Press

Aparten un segon professor de l’Institut del Teatre pel cas d’assetjament i abús de poder

Mentre se l'investiga, Boris Dausà no tindrà contacte directe amb els alumnes però seguirà treballant en projectes de l'entitat
L'actriu Andrea Ros, en una imatge d'arxiu durant la presentació de la seva pel·lícula anterior per a Netflix / Álex Zea (Europa Press)

Andrea Ros: “L’assetjament i l’abús de poder estan normalitzats a les arts escèniques”

ENTREVISTA | L'actriu i activista que va denunciar maltractament per part de Lluís Pasqual, convençuda que el feminisme portarà més canvis a l'escena catalana
Estudiants a l'Institut del Teatre de Barcelona, en una imatge de 2017 / Europa Press

La Diputació busca ara una direcció provisional per a l’Institut del Teatre

Caldrà convocar eleccions altra vegada perquè les dues candidatures que hi havia s'han retirat
Alumnes de l'Institut del Teatre enganxen cartells a la porta del centre per denunciar els presumptes casos d'abús de poder i assetjament / ACN

Les eleccions a l’Institut del Teatre, sense candidatures

Les llistes de l'exdirectora, Magda Puyo, i d'Anna Estrada es retiren després de l'escàndol dels assetjaments
Alumnes de l'Institut del Teatre enganxen cartells a la porta del centre per denunciar els presumptes casos d'abús de poder i assetjament / ACN

La Diputació serà acusació particular si els casos d’assetjament de l’Institut del Teatre acaben als tribunals

El ple demana a la direcció de l'Institut "reforçar els mecanismes necessaris perquè no es tornin a repetir mai més"
Clara Peya en un concert al Castell de Montjuïc / ACN

Clara Peya: “A l’Esmuc també passava, amb professors venerats i amb impunitat”

L'artista diu que cal denunciar "molt fort" els casos d'assetjament
Façana de l'Institut del Teatre, a Barcelona / Europa Press

L’actriu que va denunciar Lluís Pasqual acusa Joan Ollé: “Em va bavejar l’orella”

Andrea Ros l'assenyala i relata que una companya del teatre va haver d'ajudar-la per desempallegar-se d'ell
Façana de l'Institut del Teatre, a Barcelona / Europa Press

Escàndol a l’Institut de Teatre per presumptes assetjaments sexuals

La institució promet investigar els casos destapats i sospesa la continuïtat com a docent de Joan Ollé