Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Un museu amb obres sobre els presos polítics i el rei a Barcelona
  • CA

Els retrats dels presos polítics que es va retirar de la fira madrilenya d’art contemporani Arco, l’escultura del rei Joan Carles I sodomitzat que va provocar la dimissió de l’equip directiu del Macba que la va exposar o una escultura del dictador iraquià Saddam Hussein submergit en formol, vetada a diferents museus del món. Són part de la col·lecció amb 150 obres controvertides i, algunes d’elles, censurades que Tatxo Benet ha adquirit en els últims tres anys i que, d’aquí a pocs mesos, s’exhibiran en un nou museu que obrirà al centre de Barcelona, informa TV3.

L’espai escollit per instal·lar peces que han sigut retirades d’altres galeries és la Casa Garriga Nogués, a l’Eixample, que va acollir les exposicions de pintors i fotògrafs cèlebres de la Fundació Mapfre durant quatre anys. Es preveu que el museu de l’art prohibit s’inauguri la pròxima primavera.

“Hi ha intolerància religiosa, política i de gènere. Sortiran retratats tothom i tota mena de poder”, anticipa Benet en declaracions a TV3. En la col·lecció de l’empresari, també figura un muntatge fet amb hòsties consagrades per assenyalar els casos de pederàstia dins de l’Església catòlica i una altra amb una multitud de sabates de taló sobre una catifa similar a les que s’estenen a les mesquites per l’oració islàmica. Un museu parisenc va retirar aquesta última peça arran de les queixes de comunitats islàmiques.

Més notícies
El primer tinent d'alcalde, Jaume Collboni, en una roda de premsa / ACN
Collboni es desmarca de l’Ajuntament i dona suport a l’Hermitage
Notícia: Collboni es desmarca de l’Ajuntament i dona suport a l’Hermitage
Comparteix
El socialista alhora es compromet a "defensar els interessos municipals en qualsevol litigi administratiu o jurídic"
La tinent d'alcaldia Janet Sanz atenent als mitjans de comunicació / ACN
L’Ajuntament reitera el seu ‘no’ a l’Hermitage i nega que sigui per ideologia
Notícia: L’Ajuntament reitera el seu ‘no’ a l’Hermitage i nega que sigui per ideologia
Comparteix
Janet Sanz defensa que s’han ofert ubicacions alternatives que els promotors han rebutjat

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa