Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Mor l’autor de la música d’obertura dels Jocs Olímpics de Barcelona

L’autor de la música de la cerimònia d’obertura dels Jocs Olímpics de Barcelona de l’any 1992, el compositor japonès Ryuichi Sakamoto ha mort als 71 anys. Nascut el 1952 a Nakano, a Tòquio, era conegut per haver posat música a diverses produccions cinematogràfiques com ‘El petit buda’, ‘El renascut’ i ‘The Sheltering Sky’, i Sakamoto, es considera el pioner en diversos gèneres de música electrònica. De fet, el 1986 va guanyar l’Oscar per la banda sonora de ‘L’últim emperador’. Segons ha informat el seu equip, la defunció va ser el passat dimarts, 28 de març, i el funeral s’ha fet en privat per a la família. Graduat en composició musical i direcció d’orquestra a la Universitat de Tòquio a principis de la dècada dels setanta, també va treballar com a arranjador, pianista i productor musical.

Llarga malaltia

“Mentre es trobava en tractament per al càncer descobert el juny del 2020, Sakamoto va continuar creant sempre que la salut l’hi permetia. Va viure amb la música fins al final“, ha assenyalat la seva agència en un comunicat a les xarxes socials. El pianista va tenir un càncer de coll el 2014 del qual va aconseguir recuperar-se, i a principis del 2021 va confirmar que tenia un càncer colorectal que va fer metàstasi a altres òrgans. L’any passat es va sotmetre a sis operacions, una de les quals va durar vint hores. L’11 de desembre de l’any passat va fer un últim concert en format online quan el seu càncer ja era terminal.

Sakamoto quedarà per sempre més en la memòria dels barcelonins i en la història olímpica de la ciutat com a compositor de l’espectacle “Mediterrani, mar olímpic”, de La Fura dels Baus. La seva última visita a Barcelona va ser el 2018, amb una actuació especial que va cloure la celebració dels 25 anys del festival Sónar.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Boku. a abril 03, 2023 | 08:49
    Boku. abril 03, 2023 | 08:49
    Sumimasen.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa