Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Una de les icones de Barcelona 92 tindrà un espai públic amb el seu nom
  • CA

Els Jocs Olímpics de Barcelona del 1992 van suposar un abans i un després per a la ciutat. L’esdeveniment no només va servir per impulsar la transformació de bona part del front marítim barceloní, sinó que també va permetre tornar a posar la capital catalana en el mapa internacional, convertint-la en una de les grans destinacions turístiques d’arreu del món.

En aquesta presentació en societat de la ciutat hi va jugar un paper clau la figura d’un dels grans referents internacionals del segle XX com Freddie Mercury. El líder del mític grup Queen va ser l’encarregat de compondre la cançó Barcelona, un senzill que de la mà de Montserrat Caballé es va convertir en l’himne olímpic i en la banda sonora d’aquest redescobriment de la ciutat a la resta del món.

Amb l’objectiu de reconèixer la importància de la figura de Mercury en el desenvolupament i projecció internacional de la capital catalana, el grup municipal de Ciutadans ha presentat aquest divendres en el Ple de l’Ajuntament un prec per dedicar-li un espai públic a l’artista. Aquesta proposta ha estat acceptada per part de l’executiu barceloní, que ha coincidit en la necessitat de posar en valor i homenatjar la feina feta per l’icònic músic.

Deures pel pròxim mandat

Segons ha defensat la regidora taronja Noemí Martín, Mercury mereix aquest home per haver donat a la ciutat una rellevància a “nivell mundial” i també per haver contribuït a donar veu a persones de diferents col·lectius. Per la seva banda, el regidor de Memòria Democràtica, Jordi Rabassa, ha reconegut que no hi ha “cap mena de dubte” que l’artista va esdevenir una icona a escala internacional i s’ha mostrat favorable a accelerar els tràmits per dedicar-li una plaça o un carrer. Tanmateix, Rabassa ha remarcat que l’encàrrec quedarà ja pel proper mandat, i ha fet un darrer apunt sobre els “deutes històrics”, afegint que “són molts els artistes que han fet cançons i han escrit sobre Barcelona”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa