Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El MNAC s’ampliarà al pavelló Victòria Eugènia el 2021

Els plans per ampliar el Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC) comencen a ser una realitat. En una reunió del patronat celebrada aquest dimarts a la tarda, l’Ajuntament de Barcelona, la Generalitat i l’Estat han donat llum verda perquè l’equipament pugui expandir-se en el termini de dos anys al pavelló Victòria Eugènia, que es convertirà en una nova sala d’exposicions temporals de 2.500 metres quadrats.

El Departament de Cultura s’ha compromès aportar una partida de 2,5 milions d’euros –supeditats a l’aprovació dels nous pressupostos de la Generalitat- per a acondicionar l’espai. La primera mostra temporal que acolliria el nou pavelló es dedicarà a Gaudí, gràcies a la col·laboració de l’equipament amb el Museu d’Orsay i la Fundació La Caixa.

Primera fase del projecte

El patronat del MNAC va aprovar fa uns mesos els plans d’ampliació del museu i el mateix director, Pepe Serra, va expressar el juliol passat la intenció que l’expansió completa fos una realitat en un horitzó “teòric” del 2029. Ara, les institucions públiques que conformen el consorci han aprovat la primera fase del projecte.

El consistori barceloní -que ja havia fet una primera adequació d’uns 6.000 metres quadrats a l’espai- ha cedit el pavelló al MNAC per al seu ús, materialitzant una de les reclamacions històriques de l’equipament cultural. Paral·lelament, el Departament de Cultura ha confirma a la reunió del patronat que destinarà 2,5 milions per a les obres, condicionats a l’aprovació dels nous pressupostos de l’executiu català. La inversió es començarà a executar l’any 2020.

L’aportació del Govern es destinarà a l’adequació de les instal·lacions amb l’objectiu d’apropar a la ciutat un equipament situat al cim de la muntanya de Montjuïc i dotar-lo de més espai per ampliar el seu relat a l’art de postguerra i segona avantguarda a Catalunya. L’expansió, ha recordat Vilallonga, contribuirà a crear una nova centralitat cultural a Barcelona en una zona on també hi ha la Fundació Miró, el CaixaFòrum, el pavelló Mies van der Rohe i altres equipaments culturals.

Més notícies

Ajuntament i UB pacten obrir més als veïns el Pavelló de la República

Notícia: Ajuntament i UB pacten obrir més als veïns el Pavelló de la República
Comparteix
Un nou conveni buscarà més interrelació amb l'entorn amb activitats culturals i socials | L'edifici, construït pels Jocs Olímpics, és una rèplica de l'original de 1937
Notícia: Ajuntament i UB pacten obrir més als veïns el Pavelló de la República - Mobile

El Pavelló Victòria Eugènia es queda sense exposicions després d’una reforma de 2,5 milions

Notícia: El Pavelló Victòria Eugènia es queda sense exposicions després d’una reforma de 2,5 milions
Comparteix
L'ICUB ha adequat la meitat de l'espai i espera ara que el MNAC li doni un ús cultural que podria trigar anys a concretar-se
Notícia: El Pavelló Victòria Eugènia es queda sense exposicions després d’una reforma de 2,5 milions - Mobile

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa