Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El nou mirador 360º a la Torre Glòries obre el 20 de maig
  • CA

Barcelona estrena un nou mirador aquest mes de maig. És al pis número 30 de la Torre Glòries, antigament coneguda com a Torre Agbar per la companyia que la va edificar. L’emblemàtic edifici de la plaça de les Glòries obre el proper 20 de maig un punt panoràmic que ofereix vistes 360º de la ciutat i també una singular instal·lació artística. Està situat a 125 metres d’alçada. El nom de l’espai no deixa lloc a confusions: Mirador torre Glòries. S’anuncia com el primer “Hipermirador Barcelona” perquè marida art, tecnologia, big data i divulgació científica.

El nou mirador l’impulsa Mediapro Exhibitions, del grup Mediapro, per encàrrec directa de la propietària de l’edifici, la promotora immobiliària Merlin Properties. L’edifici forma part del districte tecnològic 22@, on també té la seva seu Mediapro, a escassos metres de distància. El gratacels va ser dissenyat pels arquitectes Jean Nouvel i Fermín Vázquez i inaugurat el 2005.

Tipus d’entrades pel mirador de Glòries

L’estrena del mirador de les Glòries s’ha anunciat aquest dimarts, juntament amb la data de posada a la venda de les primeres entrades per visitar-lo. Els tiquets per als visitants més impacients es podran adquirir a partir d’aquest dimecres 27 d’abril a les 10h del matí al web del mirador. El preu: a partir de 15 euros, amb diferents modalitats possibles. La web encara no revela els detalls de cada tipus de visita però avança que n’hi ha una d’estàndard, una que combina l’entrada amb una “experiència cloud” i un format premium. La visita inclou una audioguia en 6 idiomes (català, castellà, anglès, francès, italià i alemany) i connexió wifi gratuïta. 

La vessant cultural del mirador la posa l’artista contemporani Tomás Saraceno, que proposa una instal·lació única al sud d’Europa. Serà permanent i té la peculiaritat de ser multisensorial i transitable. Suspesa a la cúpula, convida a reflexionar sobre les ciutats i la interconnexió dels elements de l’ecosistema urbà. El projecte marida art, ciència i tecnologia, que aspira a convertir-se en “el nou espai cultural i de lleure de referència” de la capital i promet “una manera de contemplar Barcelona mai vista”. Busca oferir al visitant una “mirada ampliada del concepte de ciutat”, que a través de la visió panoràmica faci comprendre Barcelona com “un organisme viu que està en constant canvi i transformació”.

L’artista del mirador de Glòries

L’artista estrella del mirador, Tomás Saraceno, ha destacat per les seves escultures flotants, instal·lacions interactives i col·laboracions artístiques. És argentí de naixement però viu a Berlín i ha treballat amb comunitats locals d’arreu del món, des del Camerun fins a Estats Units. Proposa una reflexió sobre les formes de vida a l’era del Capitalocè i crida a mobilitzar-se contra l’emergència climàtica.

La socimi Merlin és la companyia immobiliària més gran d’Espanya i s’ha especialitzat en la compra i gestió d’immobles terciaris a la península, com per exemple oficines, centres comercials i espais de logística. Forma part de l’Ibex i d’altres índex borsaris internacions com Euro Stoxx 600. Mediapro Exhibitions és la divisió del grup Mediapro dedicada a desenvolupar projectes museístics i expositius, amb un portfoli on hi ha diverses experiències singulars amb tecnologia d’última generació com realitat augmentada, so immersiu i tridimensionalitat. Per exemple ha pilotat els projectes Messi10 Challenge LaLiga, la Sala de l’Univers del CosmoCaixa de Barcelona o el Camp Nou Experience.

Segon mirador que s’estrena a Barcelona el 2022

El mirador de Glòries fa mesos que s’havia anunciat, des del passat novembre, però l’estrena ha estat sorpresa per l’anticipació d’un altre mirador urbà que ha obert portes a Barcelona aquest mes de març. Es tracta d’Unlimited Barcelona, a 70 metres d’alçada i just a la frontera de Ciutat Vella i l’Eixample. També és un mirador en un gratacel privat, un tipus d’atracció turística molt popular a ciutats de tot el món però que a la capital catalana encara no s’havia explotat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa