L’oferta gastronòmica de Barcelona és inabastable. Lluny queden els dies que el vegetarianisme era una especialitat només per a naturistes. La dieta vegetariana, vegana o flexiteriana ha guanyat terreny a la capital l’última dècada i ha aconseguit arribar a les audiències més healthy. Avui és un model de restauració fresc i modern que atrau molts joves, que troben en aquests racons una alternativa als plats tradicionals. Cartes imaginatives i plats vistosos han seduït fins i tot als amants de la carn de tota la vida.
El TOT Barcelona et presenta una selecció de restaurants vegans i vegetarians a la ciutat on assaborir aquest nou món.
Teresa Carles
La pionera del menjar vegetarià ha ideat una proposta que enamora tothom. A mig camí entre la tradició catalana i la cuina d’autor, el seu receptari és creatiu i saborós. Menjar saludable i sostenible mai ha estat tan fàcil: sopes, cremes, postres, sucs ‘cold-pressed’ o els Kombutxa, una beguda de tè fermentada i saboritzada molt refrescant i energitzant.
Xavier Pellicer Restaurant
El títol de Millor Restaurant de Verdures del Món pertany al restaurant de Xavier Pellicer. Amb plats a base de tomàquet rosa de Barbastre, carabassó i coliflor, i un tagín amb verdures de temporada, infusió masala, col kale i cuscús, entre altres combinacions, s’ha guanyat el distintiu. A més, forma part dels restaurants de la ciutat amb més consciència ecològica.
The Green Spot
Amb una cuina vegetariana per a vegetarians i no vegetarians, The Green Spot es presenta com una alternativa perfecta per introduir-se al vegetarianisme. Aquest restaurant té una taula per tothom. Més de 30 plats originals, suculents i temptadors entre aperitius, amanides, plats “del món”, pastes, pizzes i postres.
Flax & Kale
“Eat better, be happier, live longer” és la consigna de la cuina flexiteriana saludable del germà de Teresa Carles. D’orígens lleidatans –la família va obrir a la capital de Ponent el restaurant Paradís als anys 70– ha desembarcat amb èxit a la capital amb un local a l’irreverent carrer Tallers. A Flax & Kale, l’única proteïna animal que cuinen són el salmó i la tonyina. Recomanables en especial el pad-thai de pollastre i el risotto de conyac, sense oblidar la pastisseria plant-based i sense gluten.
Fat Veggies
Al carrer París 168, alta cuina vegetal a un preu assequible. A Fat Veggies només ofereixen qualitat i la cuiden fins a l’últim detall: ingredients locals, ecològics i orgànics als que s’afegeix una fumadora, taules, cadires, bancs i davantals fets a mida.