L’oferta gastronòmica de Barcelona és inabastable. Lluny queden els dies que el vegetarianisme era una especialitat només per a naturistes. La dieta vegetariana, vegana o flexiteriana ha guanyat terreny a la capital l’última dècada i ha aconseguit arribar a les audiències més healthy. Avui és un model de restauració fresc i modern que atrau molts joves, que troben en aquests racons una alternativa als plats tradicionals. Cartes imaginatives i plats vistosos han seduït fins i tot als amants de la carn de tota la vida.

El TOT Barcelona et presenta una selecció de restaurants vegans i vegetarians a la ciutat on assaborir aquest nou món.

Teresa Carles

La pionera del menjar vegetarià ha ideat una proposta que enamora tothom. A mig camí entre la tradició catalana i la cuina d’autor, el seu receptari és creatiu i saborós. Menjar saludable i sostenible mai ha estat tan fàcil: sopes, cremes, postres, sucs ‘cold-pressed’ o els Kombutxa, una beguda de tè fermentada i saboritzada molt refrescant i energitzant.

Xavier Pellicer Restaurant

El títol de Millor Restaurant de Verdures del Món pertany al restaurant de Xavier Pellicer. Amb plats a base de tomàquet rosa de Barbastre, carabassó i coliflor, i un tagín amb verdures de temporada, infusió masala, col kale i cuscús, entre altres combinacions, s’ha guanyat el distintiu. A més, forma part dels restaurants de la ciutat amb més consciència ecològica.

The Green Spot

Amb una cuina vegetariana per a vegetarians i no vegetarians, The Green Spot es presenta com una alternativa perfecta per introduir-se al vegetarianisme. Aquest restaurant té una taula per tothom. Més de 30 plats originals, suculents i temptadors entre aperitius, amanides, plats “del món”, pastes, pizzes i postres.

Flax & Kale

“Eat better, be happier, live longer” és la consigna de la cuina flexiteriana saludable del germà de Teresa Carles. D’orígens lleidatans –la família va obrir a la capital de Ponent el restaurant Paradís als anys 70– ha desembarcat amb èxit a la capital amb un local a l’irreverent carrer Tallers. A Flax & Kale, l’única proteïna animal que cuinen són el salmó i la tonyina. Recomanables en especial el pad-thai de pollastre i el risotto de conyac, sense oblidar la pastisseria plant-based i sense gluten.

Fat Veggies

Al carrer París 168, alta cuina vegetal a un preu assequible. A Fat Veggies només ofereixen qualitat i la cuiden fins a l’últim detall: ingredients locals, ecològics i orgànics als que s’afegeix una fumadora, taules, cadires, bancs i davantals fets a mida.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Gironí. a abril 15, 2022 | 17:23
    Gironí. abril 15, 2022 | 17:23
    Doncs mireu: a mi els vegetarians em cauen pèssimament. I és d'ençà una vegada- i ja fa més de mig segle- que vaig assistir a una xerrada organitzada per un company, on es va desbarrar de mala manera. Començaren per assegurar que els humans som , per naturalesa, vegetarians, segons ells pel dentat, cosa absolutament falsa, ja que tenim ullals, el que demostra tot el contrari. De res serví fer notar les escenes de cacera que mostren les pintures rupestres. També asseguraren que qui només menja vegetals és immune a la tuberculosi. "I les vaques?" vaig preguntar. Justament ho anomena les Vacunes així perqueà fou a través del bestiar vacú que s'obtingué la vacuna contra la tuberculosi. .... Asseguraren que no hi havia cap planta verinosa. Ni l'acónit, ni la nou vómica, ni l'estramoni, ni el llorer-cirerer ni el baladre..... I els bolets "Els bolets no son vegetals" fou la resposta. En fi, davant aitals bajanades se'm van entrevessar completament. Només els faltà assegurar que tots els vegetarians són bones persones, com feu Einstein, afirmació que rectificà en saber que Adolf Hitler ho era.

Nou comentari

Comparteix