Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El millor equilibrista del món passejarà pel cel de Barcelona

El festival Grec torna a Barcelona i ho fa amb una doble inauguració. En una primera instància, la companyia australiana Gravity and Other Myths donarà el tret de sortida al festival el 29 de juny al Teatre Grec. Quatre dies més tard, el Grec farà un acte popular al passeig de Gràcia, cantonada amb la Gran Via, on el famós equilibrista Nathan Paulin passejarà pel cel de Barcelona. L’espectacle Les Traceurs, un dels millors del món en aquesta disciplina, serà gratuït. L’adrenalina d’aquestes performances és el que captiva molts dels espectadors. És més, des del festival, conscients d’aquest aspecte, han llençat un missatge al seu públic des de la seva web: “No patiu, que no es farà mal”.

Nathan Paulin compta amb el rècord mundial de distància en aquesta disciplina. El maig de l’any passat va recórrer els 2.200 metres que separen la punta de l’abadia Mont-Saint-Michel –edifici francès declarat Patrimoni Mundial de la UNESCO– i el punt d’inici des d’on va començar l’espectacle. No és l’únic rècord que té l’equilibrista, que ha caminat a 600 metres d’altura i ha sortit d’edificis emblemàtics com la Torre Eiffel o dels millors boscos de Rio de Janeiro.

Una norantena d’espectacles

El circ i la coral són dues de les principals disciplines de l’edició d’aquest any del Grec. Més de la meitat dels 88 espectacles tindran “la presència de dones amb rol d’autoria i direcció”, segons els organitzadors. D’altra banda, durant la presentació, el director, Cesc Casadesús, va apuntar que havien dissenyat el festival “per estar junts, per enamorar-nos i meravellar-nos; un Grec alegre, visual i impactant”.

El Grec també incorpora nous escenaris, en espais singulars de la ciutat. El Dipòsit del Rei Martí, l’Hospital de Sant Pau, la Model o el bar de la Muriel són només alguns dels espais que complement la singular llista d’ubicacions del festival.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa