“Hasta siempre, comandante!”: Messi, immortalitzat com un Che Guevara a Barcelona

El popular artista urbà Tvboy retrata al futbolista com un comandant rebel

El grafiter barceloní Tvboy ha tornat a retratar l’actualitat amb la seva peculiar mirada irònica. Un nou mural a la ciutat immortalitza la sortida de Messi del Barça, disfressant a l’estrella del Barça de ‘Comandante’ Che Guevera i posant-li a les mans una maleta i bitllet d’avió cap a Manchester. L’equip britànic, que entrena el català Pep Guardiona, és el destí que sona amb més força per al davanter argentí.

L’artista s’acomiada del davanter amb un “hasta siempre, comandante” al cor que li ha col·locat al cap com si fos aureola d’un sant. L’escut del FC Barcelona al pantaló i una samarreta on que diu “I love BCN” deixen entreveure, però, el vincle del jugador amb la ciutat.

L’obra està al tram baix del passeig de Gràcia, en un armari de cablejat a la cantonada amb el carrer Casp. Aquest element de mobiliari urbà és un llenç recurrent per al popular artista urbà, que ha fet retrats sarcàstics de la investidura d’Ada Colau amb els vots de Manuel Valls o un petó entre el blaugrana Piqué i madridista Ramos durant les protestes per la sentència de l’1-O. L’última obra a Barcelona la va dedicar a la fugida del rei emèrit Joan Carles, pintat a la Barceloneta com si fos un turista.

Abans, al juny, va fer un homenatge a George Floyd en una pared del Born, poc després que aquest ciutadà afroamericà fos assassinat per la policia de Minneapolis i s’iniciés una onada de protestes arreu del món que encara dura.

Més informació

Nou comentari