La triatló torna a l’octubre amb limitacions per la covid

Es recupera la competició després de cancel·lar-se l'any passat però reduïda a 2.000 participants

La triatló de Barcelona tornarà a celebrar-se el 10 d’octubre amb una limitació de 2.000 participants i un protocol sanitari per la covid. Les inscripcions s’obriran el 5 de juliol i enguany la competició se celebrarà en dues proves diferents: una de popular i la Copa d’Europa de Triatló, on participaran atletes internacionals.

En referència a les mesures sanitàries, el director d’esdeveniments i promoció esportiva del consistori, Gabi Arranz, ha explicat que estan sent “prudents” perquè volen tenir una tardor “plenament esportiva”, i ha remarcat que estan treballant perquè tothom pugui participar en les proves “amb plenes garanties”. “Volem tornar, però volem tornar segurs”, ha conclòs. Barcelona recuperarà aquesta prova esportiva després que la pandèmia obligués a cancel·lar l’edició del 2020.

Des del consistori han justificat la decisió de reduir el nombre de participants al·legant que els números amb què s’estan treballant i el gran nombre de competicions ja planificades permetran que tothom pugui participar en els esdeveniments “amb plenes garanties”. “El que pretenem és que la gent torni a fer esport preocupant-se únicament de gaudir de la pràctica esportiva”, ha sostingut el regidor d’Esports de l’ajuntament, David Escudé.

Dues proves diferents

L’edició d’enguany s’estructurarà en dues proves diferents. La primera, que començarà a les 8 hores, serà una cursa popular en format esprint i tres modalitats: individual, per parelles i per relleus. A mig matí començarà la Copa d’Europa de Triatló, una competició on participaran atletes internacionals. L’epicentre de la prova serà la Vila Olímpica i la platja de la Mar Bella, on tindrà lloc la part de natació. El circuit de ciclisme serà el mateix per ambdues competicions, i el d’atletisme serà diferent per evitar solapaments.

L’ajuntament, que assumirà l’organització de l’esdeveniment a través de l’Institut Barcelona Esports, guardarà el dorsal a totes aquelles persones que havien de participar en l’edició de l’any passat i vulguin fer-ho en la del 2021. Per altra banda, procedirà a retornar els diners a tothom qui ho hagi sol·licitat.

El director d’esdeveniments i promoció esportiva del consistori barceloní ha confirmat la celebració de diverses competicions esportives a la ciutat durant aquesta tardor. La temporada donarà el tret de sortida amb la Cursa de la Mercè, planificada pel 19 de setembre, i la succeiran la Barcelona triatló by Santander el 10 d’octubre, la Mitja Marató de Barcelona el 17 del mateix més, la Cursa de Bombers el dia 24, la Marató de Barcelona el 7 de novembre, la Cursa de la Dona el 21 del mateix mes i la Cursa Jean Bouin, el 28 de novembre.

Més informació

Nou comentari