Colau reivindica una Barcelona “orgullosament diversa”

L'alcaldessa diu que les darreres agressions mostren que la LGTBIfòbia segueix present

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha reivindicat aquest dilluns la diversitat i una vida “lliure” per a totes les persones, coincidint amb el dia de l’alliberament i l’orgull LGTBI. En una declaració institucional difosa al Telegram, Colau assegura que cada 28-J se celebren els avenços fets per construir una Barcelona “lliure, fraterna i orgullosament diversa” però remarca que “queda molt per fer”.

“La lgtbifòba segueix sent una realitat, ho hem vist de manera molt dolorosa amb les darreres agressions al carrer i amb motes formes de discriminació que segueixen existint”, apunta. Per això, assenyala que és un dia de celebració però també “de lluita”. En aquest sentit, lamenta que encara hi hagi famílies que rebutgen els seus fills “per qui són i qui estimen”, empreses que no contracten a una treballadora perquè és trans o que encara hi hagi discriminacions en àmbit com la salut, l’esport o el transport públic.

L’alcaldessa recorda que Barcelona és pionera en la lluita pels drets del col·lectiu i fa referència a la manifestació de l’any 77. A més, afirma que l’orgull LGTBI és “un orgull compartit”. “Vestir-nos com vulguem, expressar el nostre desig lliurement, que es reconegui la diversitat de les famílies… Tot són conquestes LGTBI que fan del món un lloc més lliure per a tothom”, indica. Per tot plegat, reivindica que “l’amor guanya a l’odi” i que “l’única normalitat és la diversitat”.

Nou comentari