Si la capital del país té la millor coca de Sant Joan tradicional, elaborada al Forn de Pa i Pastisseria Gil -amb una coca on destaca la qualitat del seu brioix de massa mare, l’equilibri de la mantega, el seus aromes naturals i la perfecta disposició de les fruites confitades i pinyons, diu el jurat del concurs que s’ha celebrat fa uns dies a La Farinera del Clot de Barcelona, la ciutat també té la millor pastisseria de Catalunya! Es tracta de la La pastisseria Hofmann. Així ho han decidit els Gremis de Pastisseria de Barcelona i Girona després d’una votació interna. El premi s’entregarà demà diumenge en una gala a l’Escola de Pastisseria del Gremi de Barcelona en què també s’atorgaran altres guardons.
Un pastisseria molt jove: 2008
La pastisseria Hofmann es troba al carrer dels Flassaders i va ser fundat el 2008 per Mey Hofmann, que va morir el 2016. Un dels atractius d’aquesta pastisseria guardonada és que pots demanar esmorzars gourmeet a domicili, així com càterings per a celebracions.
I quins són els productes que més es venen en aquesta pastisseria? El croissant de mascarpone i el de mantega. Hoffman també ha rebut el premi a la millor pastisseria en xarxes socials mentre que el periodista Eloi Vila ha estat reconegut com el “personatge més dolç”. També han estat guardonats els pastissers Eric Ortuño, fundador de l’Atelier Barcelona, i Miquel Costabella per les seves trajectòries professionals.
Els millors gelats, també a Barcelona
Tot just fa un parell de mesos vam saber que la pastisseria Sant Croi, amb dues botigues a Barcelona, aconseguia un guardó important. El seu amo i artesà, Albert Roca, guanyava el Campionat d’Espanya de Gelateria artesana 2022 amb les seves delícies fredes. De fet, Roca ja havia guanyat el concurs al Millor Croissant de Mantega d’Espanya dos cops, el 2009 i novament el 2018. Ara, però va arriscar amb gelats 100% vegans, és a dir, que usen begudes vegetals en substitució de la llet de vaca, i va triomfar. Albert Roca regenta Sant Croi des de fa més de 20 anys i recull l’experiència prèvia de l’obrador de Badia Roca Pastisser.