Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els millors gelats d’Espanya són d’un pastisser de Barcelona
  • CA

La pastisseria Sant Croi, amb dues botigues a Barcelona, s’ha tornat a anotar un bon èxit al seu palmarès. El seu amo i artesà, Albert Roca, ha guanyat el Campionat d’Espanya de Gelateria artesana 2022 amb les seves delícies fredes.

Roca ja coneixia l’èxit, perquè havia guanyat el concurs al Millor Croissant de Mantega d’Espanya dos cops, el 2009 i novament el 2018. Aquesta vegada va arriscar amb gelats 100% vegans, és a dir, que usen begudes vegetals en substitució de la llet de vaca.

Al certamen, celebrat a Madrid, competia amb Ivan Vázquez, Ines Vega i Juan Carlos García. Cada participant havia de presentar 3 sabors diferents i amb ells preparar diversos postres com pastissos gelats, copes gelades o una creació singular. El pastisser barceloní es va lluir amb una impressionant escultura de la famosa lluna de la pel·lícula de George Méliès acompanyada de mil i un detalls.

El pastisser Albert Roca de Sant Croi ha guanyat el campionat de gelats d’Espanya 2022 amb la lluna de Méliès / Instagram

El premi és tota una conquesta personal, perquè ja l’havia lluitat fa dos anys i es va quedar a les portes com a finalista. En un post al seu perfil d’Instagram ha celebrat la victòria aconseguida “després de molts mesos, fins i tot anys, de dedicació, esforç, passió per la gelateria i perseverança”.

Va rebre el guardó de les mans del torronaire Albert Soler, que havia guanyat una edició anterior. Com es veu en aquest vídeo, es van fer una emotiva abraçada durant l’entrega del premi.

Albert Roca regenta Sant Croi des de fa més de 20 anys i recull l’experiència prèvia de l’obrador de Badia Roca Pastisser. S’ha format en escoles com Espai Sucre, és professor ocasional i forma part del Col·lectiu 21 Brix. Avui Sant Croi té un establiment a la frontera de Sants i l’Hospitalet –al carrer Bassegoda 56, cantonada Riera Blanca– i un altre al barri benestant del Putxet –carrer de Pàdua, 91–. A banda, ha estrenat una petita gelateria a Gavà. També venen la majoria dels seus productes per internet, a domicili. Mig litre de gelat costa 9,20 euros i la carta inclou una vintena de sabors.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: José olive a febrer 23, 2022 | 14:57
    José olive febrer 23, 2022 | 14:57
    La gelateria de Gavá ja está tancada. A veure si os informeu millor

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa